Chateau Tour Blanche Medoc 2010

Det bliver skønt at åbne en kølig baby fra vinskabet efter en uge med hard work på job

IMG_1280Fredag d. 19/9 skrev jeg dette på Facebook, samtidigt med at jeg åbnede flasken. Desværre var i ikke så aktive og fortalte hvad i serverer til fredags bøffen. Men lad os da kigge nærmere på den flaske jeg hev ud af skabet og trak proppen op af.

Valget faldt denne fredag på en flaske fra Bordeaux, fra den lille gård med navnet Chateau Tour Blanche. Et af Bernard Margrez mindre slotte. Det er han taktik at købe disse mindre slotte, og proppe dem med det bedste udstyr, for at trække det bedste ud af gården. Han ejer også den lidt mere kendte nabogård Château les Grandes Chênes.

Chateau Tour Blanche Medoc er hentet fra Vinspecialisten i Horsens. Der faldt jeg over den, da jeg inde og kigge efter et par andre flasker jeg skulle have med til en smagning. Men som du nok selv har prøvet, når man først stikker næsen indenfor i en vinbutik. Og man kommer i snak med sælgeren i butikken, som er klædt godt på sin viden om de vine han sælger. Ja så kommer man hurtigt rundt i butikken, og finder nogle gode bud. Og dette er et af dem. Normal prisen er på 135 kr pr. styk, men var i den periode på tilbud til 2 for 200 kr. Så det måtte jo prøves af.

Vinen Chateau Tour Blanche Medoc er skabt af druerne det man kalder en bordeaux blanding. Dvs. et miks af forskellige druer:

  • 58% Merlot
  • 26% Cabernet Sauvignon
  • 11% Cabernet Franc
  • 5% Petit Verdot

IMG_1273

Merlot og Cabernet Sauvignon udgør hoveddelen i blandingen, og det ser man også på den mørk røde farve, når vinen hældes i glasset. Gardinerne er tykke og hænder længe inden der sendes løbere ned af glassets sider.

IMG_1293Og med snuden i glasset, finder man straks et let frugtrig duft. Der kommer tydelig præg af solbær og krydderier fra middelhavet som det lakridsprægede anis.

Chateau Tour Blanche Medoc eksploderer med kraft i munden. Hvor den tørre vin helt kamufleres i starten af en rå frugt sødme af solbær og blommer. Som senere trækker billedet hen mod krydderi hylden fra syden. Og en god snært at disse krydderier samt de kraftige tanniner hænger i kinderne lang tid. En vin som elsker luft og udvikler sig godt i glasset. Et dejligt glas.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.