Antiyal Pura Fe Carmenere fra VinDanmark

Endnu en anmeldervin er tilsendt os fra VinDanmark. Denne gang anmelder vi Pura Fe fra Antiyal lavet på druen Carmenere.

Pura FeNavnet på druen Carmenere siges at være beslægtet til ordet karmin, der betyder skarlagenrød. Og det beskriver vinens farve rigtig godt. Chile opdagede druen i 1991, og idag anses den for at være Sydamerikas varemærke. Selv om man kan dokumentere, at druen blev brugt i Bordeaux i Frankrig for op til ca. 300 år tilbage, dyrkes den primært i Sydamerika. Det må også siges, at de gør det godt, og vinene er meget stabile fra år til år.

Pura Fe er fra Antiyals egenproduktion. Vinhuset er beliggende ved Maipo-floden i den centrale del af Chile, også kaldet Central Valley. Dette område er specielt kendt af vinkendere pga. “de fire store”, som refererer til de fire gamle store producenter: Concha y Toto, Santa Rita, San Pedro og Santa Carolina. Disse fire store producenter ligger – sammen med Antiyal – meget tæt på hinanden lige syd for Santiago.

Pura Fe er en meget mørk vin i farven, og det sammen kan siges om duften. Mørk og fyldig med duft af urter, brombær og peber – og selvfølgelig kirsebær. Den har en god fylde og er meget nem af drikke. Pura Fe er en af dem, der kan drikkes af de fleste, da den byder på både fylde, friskhed og elegance. Af at være en chilener fremviser den mere feminin elegance end jeg først antog. Dog ikke for meget, da mørk peber er markant, som det plejer i en sydamerikaner. Dejligt!

Får den lov til at stå flere timer på bordet mindskes duften af brombær, så det kan anbefales at drikke den umiddelbart efter åbning for at bibeholde friskheden. Jeg delte vinen over tre dage med opbevaring i køleskabet, og den kunne sagtens drikkes efter tre dage, men men mistede helt klart friskheden.

Tak til VinDanmark for levering af Pura Fe.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.