Ungrera Vermentino – “Dansk” vin fra Sardinien

Ungrera“This refreshing white from Sardinia has a dried floral fragrance…”. Sådan starter beskrivelsen af duften fra Argolas’ Ungrera Vermentino, og hvor har teksten dog ret!

VinDanmark sælger flere af Argiolas’ vine, hvor vi for nyligt har givet Ungrera Cannonau 88 point. Det er en god terrasse-/grillvin til en fornuftig pris. I denne anmeldelse tager vi hul på en flaske hvidvin, der er prisbillig. Spørgsmålet er om den er bedre end tilbudsforretningernes udbud. Kan du ikke vente med svaret, kan du læse min konklusion sidst i artiklen.

Masser af fersken og blomster

Den har en sød duft af tørrede druer og en hulens masse blomster. En masse associationer til dessertvin såsom eiswein eller botrytis (ædelråd), og den passer perfekt til den danske smag, hvor der ikke er syre eller tørhed bag. Den er sødmefyldt, indbydende og let at gå til.

Den parfumerede duft er mindre dominerende i smagen. Her er vinen elegant og stadig sødmefyldt af tørrede druer og en smule citrus. Smagen har mango og er godt balanceret, og til sølle 69 kr er det et fund. Hvis du blot ikke forventer mineralitet og syre som en Riesling. For så går du galt i byen. Den er kort sagt blød, rund og dejligt. 🙂

Ungrera Vermentino er en rigtig god og lækker terrassevin til latterlige 69 kr. Jeg tror ikke du finder et bedre tilbud pt., og det kan tydeligt smages, at VinDanmark selv har sammensat smagen, så den passer perfekt til det danske marked.

Ungrera

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.