Besøg hos Alstrup Vin på Samsø

IMG_1016På Samsø ligger der en idyllisk bindingsværksgård med 4 længer, som bærer det nærmest Morten Korch-inspirerede navn Søgård. Gården er placeret i Alstrup og dermed også navnet på producenten: Alstrup Vin.

Her besøgte jeg i min sommerferie Stig, som står for den lille produktion. Det er et fantastisk syn, når man en sommerdag kører frem til gården, som rigtig idyllisk omgrænses af vinmarker. Og jeg kunne med det samme se, at der var masser af druer på rankerne.

Stig og konen har omdannet den gamle gård til en flot vingård. Når man går igennem porten, finder man døren til gårdbutikken til venstre i porten. Her træder man ind i en gammel stald, som er omdannet til fantastisk hyggelig lille butik. Her har de med indretningen af gamle redskaber, tønder, halm med videre skabt en rigtig idyllisk butik. En super hyggelig gårdbutik, hvor Stig byder på smagsprøver af hans produktion.

IMG_1014

Han fortæller varmt om sin interesse for vin, og hvordan han hygger sig med sin lille produktion. En produktion der skaber 3 forskellige rødvine. Disse er alle baseret på Rondo-druen, men dog justeret med Regent-druen. Stig er ikke vild med rene Rondo-baserede vine, så derfor justerer han med Regent for at opnå den ønskede smags- og duftoplevelse.

IMG_1012Stig gav mig en hurtig rundvisning, da jeg desværre var lidt tidspresset. Jeg fik en tur til længen med den gamle svinesti, som var omdannet til produktionslokale og smagelokale. Produktionslokalet selvfølgelig flot og rent. Og smagelokalet igen flot rustik indrettet til nogle dejlige smageaftener. Er man en gruppe, så er man velkommen til at kontakte Stig og høre for muligheden om en vinsmagning. Han fortæller hjertens gerne om hans lille produktion.

Han viser mig marken med hans vinplanter, som omkranser den smukke gård. Drueklaserne hænger i tykke lag på planterne. Og Stig fortæller at han er igang med at tynde ud i mængden for at sikre kvaliteten af hans druer. Hellere kvalitet frem for kvantitet.

Jeg kunne desværre kun købe en enkelt flaske med mig hjem, da hans MobilePay-telefon desværre var gået i stykker da jeg besøgte ham. Men den skal I selvfølgelig høre mere om ca. ½ år, hvor den er drikkemoden. Jeg glæder mig i hvert fald. Vinen jeg tog med derfra er Alstrup 3 – Cuvée Superior.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

2014 bliver et super år for Dansk vin

2014 har budt på fantastisk vejr. Det kan vi sikkert alle blive enige om. Især …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.