Ungrera fra Argiolas

Lad mig gøre det klart med det samme: Ungrera Cannonau er en grillvin og god til prisen. Så er du på jagt efter en vin til terrassen i disse varme dage, skal du blot læse mine betragtninger og bestille vinen hos VinDanmark.

Kilde: Flickr
Argiolas vinbar – kilde: Flickr – CC BY 2.0

Sardinien er den italienske ø vest for “støvlen”, der er kendt for strandene og de gode dykkersteder, hvor man har stor sandsynlighed for at møde muræner (ålefisk) og blæksprutter. Det er samtidig hjemstedet for producenten Argiolas, der ligger i øens hovedby Cagliari. Udover vin og spiritus producerer Argiolas også olivenolie.

UngreraKraftfuld Ungrera

Den byder på vandede gardiner, der hurtigt slipper glassets side. Vinens intensitet er tynd og klar, og farven er delvis gennemsigtig selv om farven er mørk. Ungrera er lavet på druerne Bovale (en blandingsdrue), Cannonau (Grenache) og Carignan. Tre druerne der ikke i syditalien er specielt kendt for kvalitet men mere kvantitet, men på magisk vin har Argiolas fået det bedste ud af druerne og leveret en god og solid grillvin.

Den dufter af røde bær, en smule sødme, ribs, lakrids og røg. De samme nuancer går igen i smagen, der tilmed er godt krydret af hvid peber. Tilsammen betyder det en god og tør smag, der kræver noget mad – og gerne med lidt fedt på til at udligne tanninerne. Jeg blev meget overrasket over vinen, og syntes den var rigtig passende til det grillmad, jeg plejer at servere. Eftersmagen er lidt kort, men med en tilpas tørhed og med røg passer det godt ude på terrassen.

Tak til VinDanmark for levering af Argiolas Ungrera.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.