Montecore Petit Verdot 2010

Det vrimler med skønne sommeraftener, som byder på masser af brændte grillkul og tømte gas flasker, når maden skal serveres på terrassen. Og mad fra grillen, nydes meget tit med en god flaske vin. I aften hev jeg en Montecore Petit Verdot 2010 frem fra vinskabet. En flaske jeg faldt over til halvpris i den lokale Superbrugs. Prisen er normalt på 90 kr, men den stod til 45 kr. Så det skulle da afprøves, hvilken af de 2 priser den passer bedst til.

Flasken kommer fra Italien omkring Lazio, og er skabt af en lille nok for de fleste lidt ukendt drue, nemlig Petit Verdot. En drue der normalt bruges som blandings drue i specielt Bordeaux. Men der har den været på tilbagetogt i de sidste mange årtier. Dette grundet at den faktisk ikke er svær at dyrke på disse kanter. Den modner først rigtig sent, hvilket kan skabe usikkerhed om, at den når at blive moden.

At den er populær som blandings drue, skyldes at druen giver masser af flot dyb violet/rød farve, ligesom den også er meget tannin og smags fyldt. Smagen går typisk på blomster, oliven og blåbær.

Hvordan smager Montecore?

IMG_1082Montecore producerer en ren Petit Verdot. Og straks man åbner og hælder den op i glasset, ser man den flotte farve. Dyb mørk og tæt på sort i glasset, ,men ved ophældning eller slyng, ser man den changerer i mørk violette toner.

Og duften er også til den kraftige side. Det er blåbær, som dominerer den lidt parfumerede oplevelse. Men det jeg vil kalde en lidt firkantet og tam duft, som ikke rigtigt formår at udfordre næsen voldsomt.

Tanninerne brager ind fra starten og holder helt frem til eftersmagens udtoning, som er rigtig vedvarende. Men selvom den er kraftig og trækker kinderne tørre, så er det en ok behagelig tannin.  Dog er Montecore så tannin præget at det også dominere smagen. Frugten fra duften når kun lige at kigge frem i smagen. Her fanger man blåbær og lidt moden blomme, inden det hurtigt forsvinder og præges af tannin igen.

Petit Verdot er en svær drue at styre og magte når den står rent. Og her er det desværre ikke helt lykkedes at komme i mål. Den gør sig dog bedst med mad, som kan bidrage til at tæmme de voldsomme taniner som Montecore Petit Verdot byder på. Dvs. mad med masser af proteiner og eller peber, som kan dæmpe dette. Dermed kræver den en peberbøf, men der ville jeg håbe på en noget bedre flaske fra Bordeaux eller Rhone.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.