Lækker vin – sådan drikker Druerne.dk

Når man er vinnørd som jeg er, så har man selvfølgelig en masse fantastiske vinvenner. Det er nogle venner man mødes med i ny og næ for at snakke og drikke vin samt få lidt god mad. Og der kommer som regel gode, dyre eller sjældne vine inden de områder og lande, som vi alle sætter stor pris på. Som anmelder skal jeg være åben over for alle slags vine, og vores anmeldelser skriver vi så neutrale som muligt. Men når jeg er sammen med vinvennerne, er det ingen hemmelighed, at der som regel kommer Pinot Noir, Barolo, Brunello, Champagne, Riesling og dessertvin. For alle typer gælder det, at vinen skal bevæge mig og være spændende.

For en uges tid siden var vi fire personer samlet, hvor vi nød en del god vin – samt en joker, som jeg faldt over i Rema. Den skulle prøves, idet den havde fået fire stjerner i en anmeldelse i en avis. Det meste af feltet kom fra danske eller tyske vinforretninger. Idet jeg synes alle vinene var fantastiske, har jeg skrevet dette indlæg, som du kan få et indblik i hvilke vine jeg nyder at dele med andre vinnørder.

Vi startede dagen med en rest af en chilensk Chardonnay kaldet “Amelia” fra 2012. Da jeg skulle blindsmage den gættede jeg på Chardonnay fra Bourgogne. Den har en god syre, lækker mineralitet og er generelt en kølig stil. Derfor overraskede det mig også, da jeg fik at vide, at den kom fra Sydamerika. En frisk og let citrussmag, der var rigtig lækker som velkomstdrik.

Vi går over til tysk hvidvin fra Rheingau i form af Prinz von Hessen, der helt igennem var en lækker hvidvin som kun Tyskland kan gøre det. Der er tre områder i Tyskland, der er bedre end alle andre: Rheingau, Mosel og Rheinhessen. Prinz von Hessen kommer fra Rheingau, som jeg sætter meget stor pris på pga. den elegante syre samt den slanke stil med egenskaben at fylde munden helt ud med velsmag og eksklusiv Riesling. Denne hvidvin var ikke en undtagelse og havde alle de lækre elementer at byde på. En stor vin.

Rema1000 gjorde opmærksom på en Cremant de Bourgogne – altså en mousserende vin lavet på Champagnemetoden. Fire ud af fem stjerner i en anmeldelse i en avis. Så den skulle med som en slags prøve. Den var billig, og det samme må siges om vinens kvalitet. Mild, uden duft og ingen smag. Virkelig kedelige – derfor hældte vi vinen ud af hentede en flaske Eiswein.

Derefter var det turen til bølgen af rødvine startende med en Barolo jeg har haft liggende i nogle år. En Piemonte-vin fra Giacomo Grimaldi fra 2007. Den smagte ung og kunne sagtens lægge nogle år endnu. Den har syrepræget som kun en Barolo kan præstere, men ikke syre nok til at tørlægge munden. Den var mere elegant end mange maskuline Barolo’er, som jeg har smagt gennem tiden.

Derefter går turen til Toscana, hvor en Poggiocaro Brunello di Montalcino fra producenten La Collina dei Lecci i en årgang 2005. En klassisk Brunello med en god smag fra et fantastisk år. Meget velbalanceret.

En Diggioanni fra Vallona, der kommer 150 km nord for Firenze, kom også på bordet. En fornuftig italiener af den tørre slags. Generelt en god og solid vin med en god finish. I forhold til de to tidligere røde er denne mere en hverdagsvin af den gode slags.

Vi slutter dagen af med en Eiswein fra producenten Hildegardishof, der ligger i Rheinhessen. Denne 2001’er har en fantastisk syre-/sødmebalance og smager som ingen anden dessertvin. Selv om det ikke er en descideret dessertvin, passer den bare perfekt til at slutte af med. Med 8% alkohol smager den frisk og kølig.

Dette var en ikke ualmindelig dag/aften for Druerne.dk, hvor der dog denne dag var fundet de gode årgange frem. Det gennemgående tema har selvfølgelig syre-/sødmebalancen og de tørre vine, for efter mange år med vin er jeg endt i de lette, tørre og syreprægede vine.

Har vinene eller artiklen skærpet din interesse for vinene eller typen af vin, skal du endelig bare skrive en kommentar herunder. Vil du vide hvor vinene er købt og til hvilke priser, skriver du blot en kommentar herunder.  Du er som altid også velkommen til at kontakte mig, hvis du har konkrete spørgsmål eller kommentarer, som du ikke har lyst til at dele med andre. 🙂

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Pinot Noir

Pinot Noir vinaften med topvinen Clos de Vougeot

I vores lille vinklub med ni medlemmer var det blevet min tur til at afholde …

2 Kommentarer

 1. Lars Bech Larsen

  Lyder som en super-hyggelig aften og sikke vine! Flere jeg gerne ville smage. Sådan en aften BURDE bare være dagligdag – så var man godt kørende vil jeg sige.

  Hvor har du købt Prinz von Hessen og Hildegardishof henne ?
  Jeg har selv lige smagt Prinz von Hessen Winkeler Jesuitengarten => http://teamgarlic.dk/riesling-og-mere-riesling-20-06-2014/
  Fin hjemmeside – jeg følger den 🙂
  God sommer!
  mvh Lars Bech

  • Hej Lars

   Beklager det sene svar, men jeg har været på ferie. 🙂

   Jeg havde ikke selv de to vine men, men jeg har spurgt til forhandler og pris hos dem, der havde dem med:
   Prinz von Hessen blev købt hos vinexus.de for €20 plus fragt. Et website man kan bruge masser af tid og penge på.
   Hildegardishof blev købt i Dansk Vinlager i Flensborg for 3-5 år siden. Prisen kan han ikke huske, men den var rimelig.

   Jeg kan se at du også er kommet i gang med at blogge om vin. Spændende smagninger du har beskrevet.

   Håber det er svar nok, ellers skriver du bare igen.

   Også god sommer til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.