Købt og åbnet på under en time: Mâcon-Lugny 2012

Nogle gange går det stærkt. Man får en tanke, og kaster sig direkte ud i handlingen inden man er færdig med at tænke tanken til ende. Sådan havde jeg det i dag. En tur til Horsens bragte mig just forbi trappen ned til Vin Specialisten, og så måtte jeg ned og kigge. Sommeren er jo over os med op til 30 grader, og fruen havde gang i grillen. Så jeg måtte lige tjekke om de havde en kølig hvidvin på lager.

Det var kun cigarer og chokolade der stod på køl. Men jeg fik lokket Claus en tur i baglokalet, hvor han fandt et par flasker frem hans køleskab. Her valgte jeg en fransk hvidvin fra Joseph Drouhin. Den hedder Mâcon-Lugny og er fra 2012. Jeg fik den med hjem til 110 kr, men køber du 2, får du dem til 85,- kr. pr. stk.

IMG_0463

Så afsted hjem i bilen og direkte på bordet til dagens mad fra Weber dimsen. Stadig kølig og lige perfekt til at smage på.

Mâcon-Lugny er sprød og saftig

IMG_0451Farven i glasset er lys og gylden. Den sætter mellem tykke gardiner der sender enkelte løbere hurtigt tilbage i glasset.

Der er sprød frugtsyre og blomster i duften, som bliver forstærket af den varme luft på terrassen. Et godt slyng i glasset og du vil mærke  især friske danske syrlige æbler tone frem i duften.

Mâcon-Lugny er skabt på 100% chardonnay druer, og det mærker man tydeligt i smagen. Bourgogne er kendt for at levere friske, mineralske og syrlige flasker på denne druesort. Og det rammer man virkelig her. Joseph Drouhin ligger i Beaune, men dyrker ikke selv. Derfor henter de druerne fra lokale producenter, som de har en langtids kontrakt med. De er alle placeret i Mâcon i det sydlige Bourgogne.

Og trods vinen stadig er ung, er syren ikke får voldsom. Den klæder virkelig smagen, og giver modspil til frugten. Smagen er præget af æble og fersken, som holder lang tid i eftersmagen. Skøn hvidvin der skal nydes afkølet fx. som velkomst drink en varm sommer dag.

IMG_0478

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.