Den rygende galning fra USA

Dette er navnet på en anmeldervin fra Menuvin.dk, der sælges til blot 99 kr her i sommervarmen. Faktisk er navnet Smoking Loon – Old Vine Zinfandel. Smoking Loon er en serie af vine , hvor denne Old Vine Zinfandel er den røde variant lavet på… ja, Zinfandel – godt gættet! 🙂

Historien til navnet Smoking Loon kommer fra familien Sebastiani, som driver vingården. Navnet kommer fra Don Sebastianis forkærlighed for cigarer og faderens store interesse i vandfugle. Familien beskriver det således:

“Besides his bein’ kinda crazy, they called him the Smoking Loon ’cause he was so dam’ efficient. He’d take care of business an’ get in an’ out before anybody’d see him comin’… leavin’ no trace ‘cept the lingerin’ sound of the eerie, loon-like cackle.”

Smoking LoonMenuvin.dk har bedt mig om at anmelde denne vin, som de mener vil passe perfekt i danskernes smag her i sommervarmen. Og jeg tror skisme de har ret. En blød og frugtrig rødvin lavet på Zinfandel. En af danskernes yndlingsdrue, der laves i et utal af variationer lige fra de lette og elegante til kraftfulde monstre med over 16% alkohol.

Denne Smoking Loon ligger lidt over middel på den skala. En kraftfuld men alligevel blød smag af mørke kirsebær og træ samt skovbær. Den er fint krydret i både duft og smag af røg, svesker og peber. Den både dufter og smager af hygge, terrasse, gode venner og grillmad.

Vinen er ligetil og velbalanceret og drikkes direkte af flasken (ophældning i glas kan dog anbefales!) uden dekantering eller nedkøling. Faktisk er denne bedst serveret ved omkring 18 grader, da vinens nuancer skjules ved lavere temperaturer. Derfor tager du den blot med ud på terrassen og nyder et par glas. For det er virkelig vinens styrke – at nyde den uden at tænke for meget over den.

Tak til Menuvin.dk for levering af Smoking Loon – Old Vine Zinfandel.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Casal de Ventozela Espadeiro

Casal de Ventozela Espadeiro er portugisisk rosévin, som vi har fået tilsendt til anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.