Peter Yealands Sauvignon Blanc

Kvickly sælger Peter Yealands serie af vine, hvor Sauvignon Blanc er en meget rost hvidvin. Det er en ung vin fra 2013, der er lavet på… ja, druen Sauvignon Blanc. Vinen er rost med disse fine titler:

Pure Elite Gold – Blue Gold/Top 100 – Gold – Pure Silver – Silver – Bronze.
Alle disse titler er fra verden rundt, så vinen bliver taget godt imod hos vinanmelderne.

Peter Yealands Sauvignon BlancMed disse titler i bagagen blev mine forventninger holdt i vejret. Derfor gik jeg i gang med denne hvidvin med den meget letgenkendelige duft af hyldeblomst.

Hyldeblomst, sød frugt og blomster – så er det Sauvignon Blanc

Det er lige præcis hyldeblomster, der er essensen af Sauvignon Blancs duft. Sammen med kogt pære og milde sommerblomster udgør det størstedelen af vinens næse. Den stikker i næsen som mange stikker på tungen – mildt og blidt. Der kan ellers anes abrikos. Generelt set er Peter Yealands Sauvignon Blanc meget klassisk med den parfumerende og frugtkarakteriske duft samt lyse og lette frugter, hvor nuancerne er nemme at adskille.

Alt dette er meget godt, og selvom du på nuværende tidspunkt tænker, at alle de dufte ikke siger dig noget, så med den strågule farve i glasset kan du glæde dig til at smage en mild smag med en smag af citrus med en let syre, der bider lidt i kinderne. Hyldeblomst og kogt frugt kommer lige efter citrus, og sidst i eftersmagen kan asparges fornemmes.

Alle de duft- og smagsstoffer er en tydeligt beskrivelse af Sauvignon Blanc, der på bedste vis demonstrerer hvordan varme, sødme og syre er godt forenet i en terrassevin. Og i dagens Danmark med masser af sol og varme i disse dage, passer den perfekt.

Tak til Kvickly Vejle for levering af Peter Yealands Sauvignon Blanc til anmeldelse.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.