Domaine de Galuval Rasteau 2010

Sommeraftener kræver sommervine. Og Rhône dalen byder på mange passende vine til sommerens grillaftener. Jeg fik en Domaine de Galuval Rasteau 2010 i julegave, og nu er det blevet tid til at smage den.

IMG_9294I 2004 købte Vincent Moreau en forfalden vingaard i det sydlige Rhône mellem Cairanne og Rasteau. Han væltede de gamle bygninger ned, og byggede en ny bygning. Denne nye bygning indeholder både bolig, lagerhal, smage rum og et kunst udstillings lokale. Vincent’s kone er nemlig udøvende kunstner. Markerne på Domnaine de Galuval ligger godt, og var klar til at starte en god produktion. I 2010 udvider Vincent Moreau med købet af Château de Ruth, og flytter alt produktion til dette slot, som også har 110 ha vinmarker tilknyttet.

I Danmark kan Domaine de Galuval Rasteau købes hos flere vinforhandlere:

Prisen ligger i snit på omkring de 120-130 kr pr. flaske.

Rasteau 2010

Denne vin har fået navnet af fra den nærliggende by der hedder Rasteau. Vinen er sammensat af 3 forskellige druer:

  • 60% Grenache
  • 20% Mourvédre
  • 20% Carignan

IMG_9303

Alle druerne bliver håndhøstet, og sorteret 2 gange. På denne måde sikres kvaliteten af materialet før vinificeringen.

IMG_9342Disse druer bliver mikset sammen til en rigtig skøn glas vin. Når man hælder den i glasset, og slynger den rundt mens man lader glasset gennem lyse. Så ser man at den stadig har lidt violette toner. Men når den ligger stille i glasset, så har man en mørk rød, dog med en anelse transparens klar vin.

Domaine de Galuval Rasteau dufter dejlig af modne bær som brombær, samt lidt bitterhed. Måske 80% mørk chokolade.

Smagen er yderst behagelig. Den lander fløjlsblød på tungen, hvor man virkelig mærker at de bløde tanniner. Den er helt afrundet men holder eftersmagen i munden i meget lang tid. Intens smag af mørke skovbær, danner basen for oplevelsen. Og den elegante struktur med de bløde tanniner følger smagen helt til dørs.

Kort sagt, så smager den bare skønt.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.