Skovgaard vinmesse – en festival fyldt med vin

Lørdag midt i marts holdt Skovgaard Vine en vinmesse fyldt med 191 forskellige vine serveret af både de ansatte og producenterne. Mange producenter var inviteret til Brøndby for at skænke vin op til de mange besøgende samt fortælle lidt om deres vin.

Champagne

Jeg startede ved Champagnestanden med Möet som det store trækplaster. Jeg smagte dem alle, men Möet Imperial Brut var ikke så god som jeg husker den. Den havde en okay syre med en lidt flad konsistens men ellers frisk og god pris.

Frankrig

Næste stand var Frankrig, hvor jeg smagte 4 forskellige. Dem der er værd at nævne er Chateau Louvie “Veyry” 2007 Saint Emilion Grand Cru og Gignlinger Fix Riesling. Førstnævnte havde en god dybde med en fin frugtsyre, men den var letbenet. Sidstnævnte bød på en lækker bitterhed med en let syre og fine krydderier.

Australien

SkovgaardLandet downunder har mange beundrer, og jeg må erkende, at Henley Park, der er ejet af danske Lisbet og Claus, har noget godt at byde på. Både Henley Park Autumn Harvest og Henley Park Old Tawny var virkelig noget specielt. Autumn Harvest en en sødlig og blomstret dessertvin, der bare bliver bedre og bedre for hver glas. Old Tawny er Henley Parks alternativ til portvin, der har en god sødme. Det er en mellemting mellem LBV og Tawny. Lige præcis denne vin var min lillebror og hans kæreste vild med.

Det var en god eftermiddag med en masse gode oplevelser blandt ekstremt mange sjove og snakkesaglige kunder og personale.

Italien

Idet Italien var så bredt præsenteret, valgte jeg at udvælge de producenter eller områder, som jeg synes er spændende. Her er værd at nævne Marcato Pian Alto 2010 Cabernet Riserva DOC og Ruggeri Corsini San Pietro Barolo 2009. Marcato havde sødme, tørhed og frugtsyre, der var i god balance. Ruggeri var bestemt messens bedste vin og havde kampe potentiale. Jeg fik desuden en kort snak med producenten, som fortalte, at denne vin er en ægte mandevin. Jeg vil give ham ret, for den var en rigtig lækker Barolo med en god balance og masser af syre (masser!).

Hvad fungerede godt?

Man blev budt velkommen af flere ansatte, der stod klar med både vinglas og pindemadder. Det var meget professionelt og yderst delikat.
Efter at have smag et par pindemadder gik ruten rundt til de 15 stande, der stod klar med Champagne, rosévin, hvidvin, rødvin, Portvin og dessertvin.

Hvad fungerede mindre godt?

IMG_2497Producenterne havde ikke tid til at snakke med kunderne. Jeg nåede kun at snakke med Ruggeri Corsina fra Piemonte i Italien og Henley Park fra Australien. Og det var meget kort. De brugte meget tid på at skænke vin op.
Der var desuden ikke plads i flere af gangene til at være der. Grunden er ikke Skovgaard Vines mangel på plads, men de besøgendes tendens til at klumpe sammen. Dette bringer mig direkte til tredje punkt: Der var så mange besøgende, og mange folk havde en tendens til at stille sig ved bordene ved udskænkning og blive stående, mens de drak vinene. Det resulterede i at vi andre ikke kunne komme til, og ved flere borde var vi nødt til at springe over i håb om at vi kunne nå at komme tilbage. Men med de få timers åbning (2,5 timer), nåede vi ikke tilbage.

Jeg smagte mange vine – rigtig, rigtig mange. Selv om der var 191 forskellige vine, kom jeg ikke igennem halvdelen. Men enkelte vine smagte jeg flere gange på. F.eks. Champagne og portvin. Og der var virkelig mange ting at smage ved portvinsbordet. Det var desværre de sidste bord 30 minutter inden lukketid, og der var de mest spændende portvine udsolgt.

Jeg skrev kommentarer til alle de vine, jeg smagte. Jeg har dog valgt kun at nævne de mest spændende her.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Pinot Noir glastest

Glastest med Pinot Noir – Zalto mod Riedel

Zalto mod Riedel i denne runde med amerikansk Pinot Noir i begge glas. Hvor stor er forskellen og er alle enige i dommen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.