Rueda Emina Sauvignon 2011

Sommeren er kommet, og det bringer ekstra liv til terrassen. Netop hjemvendt fra en tur til Finland, måtte jeg straks hive en flaske hvidvin frem. I håbet om at den var bedre end hvidvin jeg smagte på Radisson Blue Eespo’s restaurant. Den var du dog nærmest udrikkelig, en lige gyldig Washington State hvidvin, der var decideret sur og lige gyldig. Det eneste positive man kunne sige var, at den var serveret ved den korrekte temperatur omkring de 12-13 grader.

Så det var godt at komme hjem igen, og hive en kølig flaske fra Flaskeposten.dk ud af skabet. Den er produceret i Spanien, og nærmere betegnet Rueda. Rueda er by liggende lidt syd vest for Valladolid, i regionen Castilla y Léon.

IMG_9269

 

Rueda Emina Sauvignon

Som navnet antyder er Rueda Emina Sauvignon skabt af Sauvignon Blanc, som er en af områdets populæreste druer til de hvide flasker.

Emina er klar og korn gylden i sit udtryk i glasset. Tynde gardiner hænger i lang tid på glassets sider. Men duften lader sig holde godt tilbage. Den er nærmest ikke eksisterende, men gode slyng kan frigive lidt lette frugt syrlige toner.

IMG_9272Rueda Emina vågner dog op når den smages. For smagen er tydelig. Masser af frugtsyre og ikke mindst frugt smag. Der er klare toner af  pære stikker klart frem. Og netop kombinationen af syre og frugt i form af pære, som har lidt sødme med giver et godt miks. Men den må endelig ikke være for kold. Den skal serveres omkring de 14-15 grader for det er her den gør sig rigtig flot.

En fin og hæderlig sommervin, som kan bruges til skøn sommervin. Ikke dermed sagt det er stor vin, men den gør sig godt til prisen. Server den som velkomst vin på terrassen eller til let sommermad, der vil den gøre det godt.

 

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.