Resultat af russisk invasion af Ukraine: “Vi stopper import af russisk vin og spiritus”

Hele verden har reageret på Ruslands invasion af Ukraine og overtagelsen af halvøen Krim. Rusland har offentliggjort at gøre Krim til en økonomisk zone, der skal lokke rigmænd og investorer til halvøen med lav skat og reduceret bureaukrati. Derudover har Rusland overtaget ukrainske militærbaser og kampdelfiner – for blot at nævne nogle enkelte eksempler.

(C) Socialdemokraterne
(C) Socialdemokraterne

Et modsvar kommer f.eks. fra G7-landene, der isolerer Rusland pga. overtrædelse af international lov. Frankrig nægter at eksportere krigsskibe til russerne, og Storbritannien mister indtægter i form af husleje fra russiske milliardærer bosiddende i London, når de ikke længere kan flytte deres penge rundt.

Indtil videre har Danmark ikke deltaget ret meget i isoleringen af Rusland, men i dag har statsminister Helle Thorning-Schmidt udtalt, at Danmark deltager med total stop af russisk vin og spiritus.

Ruslands stolthed – ikke i Danmark

“Regeringen vælger at vise Rusland, at overtagelsen af halvøen Krim ikke er acceptabel ved øjeblikkeligt at stoppe for import af russisk vin og spiritus,” udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt. “Den bedste måde Danmark kan vise vores utilfredshed er ved at stoppe for import at russisk stolthed. Rusland er bl.a. kendt for russisk Champagne, vodka og caviar, og alle tre dele kan fra i dag ikke længere importeres.”

Beslutningsforslaget blev i dag godkendt af alle partier undtaget Enhedslisten. Det betyder at der fra i dag ikke længere importeres:

  • Russisk mousserende vin fra Kaukasus og Kuban (originalt navn Sovetskoye Shampanskoye)
  • Vodka (bl.a. Stolichnaya)
  • Caviar (både beluga, oscietra, sevruga og baeri)
  • Kvass (gæret brøddrik der minder om hvidtøl)

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Winefamly

Druerne.dk i nyt samarbejde med Winefamly

Vi er stolte af at fortælle, at vi har indgået samarbejde med Winefamly om at …

En kommentar

  1. Selvfølgelig var denne nyhed aprilsnar. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.