Påsketilbud på Mignan fra Menuvin.dk

Jeg har aftalt med menuvin.dk at anmelde denne sydfranske rødvin i forbindelse med påsketilbudet, der kører i denne uge.

MignanChâteau Mignans marker ligger højt oppe i Sydfrankrig, hvor der produceres modne druer med både nerve, saft og struktur. I Minervois, Languedoc styrer Christian Mignard vingården, der fokuserer på vine lavet på den meget velkendt blanding af Syrah og Grenache. En meget typisk blanding, hvor der i dette tilfælde er en fordeling på 73% Syrah og 27% Grenache.

Vinen har en mørk farve med tykke gardiner, som sydfransk vin plejer at være. Konsistensen er tynd, og duften har tydelige nuancer fra hindbær, ribs og mineralitet. En meget intens duft, som kun Sydfrankrig kan levere. Der er desuden en svag aroma af syrligheden fra yoghurt.

Smagen er ligesom duften meget intens. Rigtig lækker frugtsyre, der forvandler sig til en sød smag i eftersmagen. Der er desuden grønne noter i specielt eftersmagen. Den er let krydret af specielt sort og grøn peber. Når du får vinen ind i munden møder du en blød og rund frugtsmag, der hurtigt breder sig ud. Lige præcis eftersmagen gør vinen til noget spændende.

Normalprisen på 139 kr er lidt højt sat, men tilbudsprisen på 83 kr ved køb af 12 flasker gør vinen til et godt køb. Faktisk får du en god og gennemført kvalitet for pengene, som du sagtens kan byde på gæster og nyde for dig selv. Det er ikke en meditationsvin, men den har bestemt flere gode facetter, der gør den til en interessant vin.

Mignan

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.