Leoncelli er billig Biferno til 70 kr

Leoncelli Biferno fik jeg leveret af Skjold Burne Vejle, da jeg ved inde at snakke med Jan, der styrer butikken på Havnegade. Denne vin er en 70 kr dyr italiensk rødvin, når den er på tilbud, og det har den været nogle gange siden jeg fik den udleveret til anmeldelse.

Nord for Napoli ved støvlelandets østkyst ligger floden Biferno, der samtidig er en appellation for et område. Herfra kommer Leoncelli Biferno, der både er nem og svær at beskrive. Mere om det under billederne.

Nem at drikke – svær at beskrive

Nok er det en billig vin med en god varme samt en rund og blød smag. At den tilmed har modne frugter i smagen og duften, gør ikke opgaven lettere. Det gør vinen meget, meget let at drikke. Faktisk helt pleaser-agtig. Det giver bare det problem, at den bliver forbandet svær at beskrive. Og det hader jeg! Ikke sådan inderligt, men mere på et irriterende plan. Den kan drikkes af alle, behager alle, blød og rund smag og det samme i duften. Gode og behagelige ting, der bare keder en vinnørd som mig. Ikke at jeg ikke kan lide vinen, for det kan jeg rigtig meget. Problemet er bare, at det hele er så rundt og nemt, at man kan fristes til at mangle noget. Et eller andet der udfordrer. Eller er det bare mig?

Den byder heldigvis på en mild syre – både frugtsyre og garvesyre. Det passer ganske fint til vinen, og selv om jeg godt kunne tænke mig mere frugtsyre, fungerer niveauet ganske godt. Skal jeg tage prisen i betragtningen er vinen ganske kompetent. Og som en god terrassevin skal du købe et par flasker til sommeren.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Casal de Ventozela Espadeiro

Casal de Ventozela Espadeiro er portugisisk rosévin, som vi har fået tilsendt til anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.