The Daily Red 2010 – Total lækker

IMG_8020Forleden lagde jeg vejen forbi Løsning Vin, som har fået stablet en flot forretning op i vores lille bysamfund, hvor flere butikker igennem de sidste mange år desværre har lukket og slukket. Godt at se at Løsning Vin tør tage udfordringen op, også selvom de kun har åbent torsdag og fredag eftermiddag, samt lørdag formiddag.

De åbner gerne en flaske eller 2, når de har åbent, så man kan få lov at smage før man køber. Og samtidigt kan man få sig en god snak med Thomas Jacobsen, som gerne fortæller om hans vine og andre spændende specialiteter, som han gemmer i butikken.

The Daily Red

Prisen for flasken er 109,- kr. Og når prisen når op på et 3 cifret tal, så skal kvaliteten også følge med prisen. Så af med skruelåget og igang med at  kigge på vinen.

Drue fakta:

  • 52% Syrah
  • 48% Grenache
Man ser straks den intense dyb røde farve. For selvom det er nærmest af 50/50 på de 2 druer i The Daily Red, så trækker den normalt lyse grenache ikke syrah’ens mørke farve ud. Den står stadig flot pompøs og toner med sin klare flade og med en farve som en overmoden kirkes blomme.

Duften pirer med sødlige varme noter af frugt. Svær at sætte helt fast på, men duften trækker mig mod rosiner, blommer og egetræ samt et stænk af vanilje. Men klar og tydelig varm og sødlig duft, der behager rigtig godt.

IMG_8023

Fruen er normalt ikke meget til rødvin. Især ikke når de bliver kraftige. Og syrah er jo kendt for at give en til tider ret kræftig vin.

Men The Daily Red byder faktisk på en overraskende blød og behagelig smag. Igen en varm og rund oplevelse, som har masser af frugtsyre, der giver en svag frugtsødme. En sødme som får vinen til at balancere på vippen mellem at være en tør eller sød rødvin.

IMG_8067

Det er frugten der bliver hængende i eftersmagen, og skaber en flot afslutning. Og er med til at gøre vinen til nem og drikke venlig. Men selvom den er nem og lige til, så udfordrer smagen stadig på elegancen. For den leger med smagsløgende omkring frugt smagen på elegant vis. En nydelse af drikke og bestemt pengene værd.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Casal de Ventozela Espadeiro

Casal de Ventozela Espadeiro er portugisisk rosévin, som vi har fået tilsendt til anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.