Hvid J.P. Chenet til en 10’er

IMG_7429Så er det igen blevet tid til at kigge på en af de billige flasker fra 10 kroners markedet. Kan man producere drik bar vin til kun 10 kr. for 250 cl. Denne gang er det så en hvidvin der skal prøves. Og det er J.P. Chenet, som mange kender som “den med den skæve hals”. Druerne er:

  • Colombard
  • Sauvignon

J.P. Chenet er en velkendt gæst på mange danskeres middagsborde, når der skal hygges om gæster. Men er det en hvidvin man bør byde sine gæster?

Som de tidligere 10 kroners flasker, fandt jeg denne i en grænse butik. Men deres flasker findes også i de danske supermarkeder. Og det i store mængder. Ligesom en hurtig søgning på internettet også afslører at den også findes i udenlanske supermarkeder som fx. engelske Tesco. Så på den måde kan vi hurtigt regne ud, at der er tale om en masse produktion frem for en kvalitets produktion.

Hoveddruen colombard er oprindelig fra Frankrig, men findes nu i mange vinlande. Dog oprindelig brugt til produktion af cognac. Men ikke en drue, som er at finde på mange flasker hos de danske vinhandlere.

I glasset ser den flot ud. Den er korngul, dog til den lyse side. Den har lette gardiner som stille triller retur mod glasset.

Duften er simpel og frugtrig. Det er lidt på kanten til det kunstige. Men der er citrus/lime agtige toner samt syrlige grønne æbler i duften. Egentlig ganske fin duft, der dog bliver lidt for koncentreret og dermed kunstig.

IMG_7426

Og det simple fortsætter i smagen. Igen møder man den syrlige frugt på tungen. Og J.P. Chenet giver toner af smør, lime og æble. Helt lige som duften. Ekstrem simpel, dog nem drikkelig. Ikke en vin man synker i dybe tanker over. Som hverdags vin kan den måske lige gå an. Men husk at bruge den til mad. Alene vil den falde helt igennem.

Og til prisen af 25 cl for 10 kr af J.P.Chenet Colombard Sauvignon, så er det faktisk en fin pris. Godkendt til prisen.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.