Est! Est! Est! er mere historie end vin

Est! Est! Est! betyder “Her er! Her er! Her er!” og er vel nok Italiens mest berømte vin. Historien stammer fra år 1111, hvor den tyske biskop Függer sendte sin vinspejder i forvejen på vejen til Rom. Biskoppen var meget mad- og vinglad, og hans vinspejder fik ordre på at finde frem til en kro til overnatning, hvor vinens kvalitet var høj. Han skulle skrive “Est!” på døren til kroen, som betyder “Her er!” med henvisning til at her er god vin. I byen Montefiascone skrev vinspejderen “Est! Est! Est!” betydende at her var vinen af ekstrem høj kvalitet.

Est! Est! Est!

På min sommerferietur til Rom stødte jeg bl.a. på denne vin i Carrefour, som er en fransk lavpriskæde. Den kostede sølle 30 kr, men jeg tog den med hjem for historiens skyld. Alverdens vinbøger beskriver vinen som intet værd, men et stykke historie til 30 kr finder man ikke hver dag. Du kan købe den i udvalgte butikker i Danmark, der specialiserer sig i italienske specialiteter – f.eks. Supermarco. Her er prisen ca. 50-60 kr.

Kaffe, kage og vin

Onsdag skulle være den specielle dag, hvor denne historiske vin skulle testes. Efter en tur med hund, flere kopper kaffe og Meyers kanelsnegl skulle denne hvidvin på bordet samtidig med Jancis Robinsons vinkursus på dvd. Og lad mig sige det med det samme inden vinens beskrivelse: Godt den ikke kostede mere!

Den er meget lys i farven dog med strågul nuance. Strukturen er tynd og let. Duften er tiltalende frugtrig med en delvis sødme, og generelt set minder den meget om forårsblomster. Dette hænger selvfølgelig sammen med brugen af Malvasia-druen, der giver sødme til vinen. Den har smag fra fersken sammen med lidt frugtsyre (og når jeg skriver “lidt” mener jeg meget lidt!) og kalk. Hvor smagen starter blødt og frugtrigt, slutter den meget brat. Altså som i overhovedet ingen eftersmag! Og det mener jeg: Smagen er tynd og let med nuance af fersken, men inden jeg når at analysere smagen, forsvinder det hele. Fuldstændig!

Efter et glas af denne Est! Est! Est! fra BIGI, gider jeg ikke drikke mere. Det er simpelthen ikke tiden værd. Vinen har ikke fejl – den er bare meget kedelig.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.