Chateau du Domaine de L’Eglise 2006

Byder du dine gæster på fransk vin? Ikke i følge de seneste statistikker, der siger at Fransk vin er på tilbage togt. Mange danskere ville derfor nok hellere satse på en Italiensk, og dermed putte en Amarone eller ligende ned i indkøbskurven, når man alligevel er forbi supermarkedet.

IMG_5027

Men lad mig lige friste dig med et kig til Bordeaux i Frankrig. Sammen med St. Emilion er Pomerol den mest kendte region i Bordeaux. Pomerol er det lille område, på højrebredden i Bordeaux. Det er her vi finder nogle af de mest kendte og dyre vine som fx dem fra Château Pétrus, Château Lafleur og Le Pin. Alle fra gruppe 1 i Pomerol. Men dagens vin er fra gruppe 5 og kommer fra Domaine L’Eglise.

Vingården Château du Domaine de L’Eglise ligger i hjertet af Pomerol, og dens historie går meget lang tilbage. Der har været vinmarker på stedet siden det syttende århundrede.

Pomerol – Domaine de L’Eglise

Flasken er sort med guld kors, der henviser til historien for området. Når man hælder den op i glasset ser man straks den dyb røde farve. Tyk og sammenhængende som dog viser lidt brunlige kanter, som tegn på aldring. Farven går helt til kant og ser flot elegant ud. Faktisk menes Domaine de L’Eglise at være Pomerols ældste vingård. Arkiverne i Libourne, dateres nemlig tilbage til år 1539.

Druerne til Domaine de L’Eglise Pomerol, kommer fra den 7 ha store mark omkring gården. Her sættes den sammen af 95% merlot og 5% cabernet franc.

IMG_5021Når næsen for lov at snuse starter magien for alvor op. Duften fanger næsen med det samme. Den er dyb og sødlig. En fantastisk blanding af både chokolade og lakrids, samt et strejf af en solmoden blomme. Duften er yderst behagelig og gør sig helt sublimt.

Og smagen er bestemt også i top klasse. Med det samme man smager, fyldes munden med et rig oplevelse. Den er blød og cremet. Helt uden hård kanter, trods det er en tør vin. En let peberet krydning klæder kinderne, mens tungen får en saftig smag af mørke bær og rosiner. Mod slutningen kommer der toner af lakrids og røg.

En super skønt vin, som er en virkelig nydelse af drikke. Vinisten har også smagt på Pomerol fra Domaine de L’Eglise, dog i en anden årgang. Og kan berette, at det er en rigtig gemme vin. Og det vil jeg give ham ret i. Den har så meget at byde på, at jeg sagtens kan forestille mig at den vil udvikle i mange år endnu.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.