Spier Vintage Selection – god på tilbud

Spier Vintage Selection Cab Mer Cab Franc Petit Verdot 2012 LRSpier har kontaktet os for at høre om vi er interesseret i at anmelde et par vine – heriblandt Spier Vintage Selection. Kim snakkede med firmaet i et par timer for at høre hvad de vil med både Druerne.dk og Danmark generelt. Altså i forhold til det kendskab Coops kunder allerede kender til vinhuset. Og da vi anmelder en masse supermarkedsvin for at finde frem til et godt køb, vil Spier Vintage Selection være et godt sted at starte – den koster normalt 99 kr, men er på tilbud i ny og næ helt ned til 50 kr.

Spier er en af ​​de ældste vinfarme i Sydafrika i den velkendte Stellenbosch-region, med en dokumenteret historie helt tilbage til 1692. Spier fik prisen som årets sydafrikanske vinproducent i den internationale vin- og spirituskonkurrence i 2011. Vinfarmen er kendt som en pioner inden for initiativer der gavner miljøet og samfundet, og er blevet anerkendt af forskellige eksterne organisationer, herunder Fair Trade in Tourism (FTTSA) og Wine Industry Ethical Trade Association (WIETA).

Spier Vintage Selection 2012 skal dekanteres

Lad os komme i gang med anmeldelsen for at se, om den vil være pengene værd. Den har en mørk, blank blommefarve, hvor man tydelig ser ungdommen i både kanten og kernen. Intensiteten og farven er typisk sydafrikansk med tykke gardiner, der viser sukkerindholdet. Den farver desuden let vinglassets side.

Idet vinen er meget ung, havde jeg en mistanke om en vis lukkethed i smag og duft. Og jeg fik ret, for ved bare at lukke vinen op og hælde i glas virkede den meget tillukket, med krydderier og blødhed. En let syrlighed samt solbær, der blev meget mere tydelig efter at have dekanteret vinen og givet den masser af luft. En vin så ung bør ikke serveres direkte fra flaske. Så får du et forkert syn på vinens kvalitet.

Spier Vintage Selection

En god hverdagsvin

Smagen havde en masse syrlighed fra frugtsyre med en let garvesyre og den syrlige eftersmag blev meget blødere efter dekantering. Udover solbær, som også var tydelig i duften, kunne jeg fornemme brombær og blommer, og taget druernes sammensætning i betragtning, hvor en stor del er Merlot, hvor man vil tænke Bordeaux, er de meget bløde sammen, men der er ikke meget tegn på terroir. Det er dog også mere normalt med sol frem for jordbund i smagen, når vi taler vin fra Sydafrika. Det er desuden tydeligt, at Spier Vintage Selection ikke er en gemmevin og bør nydes inden for et par år. Den vil ikke tage skade af at lægge længere, men den vinder intet, idet det er en køb-og-drik-vin.

Ulempen med denne vin er helt sikkert den lidt uharmoniske smag samt brændt eftersmag, hvor den basiske smag ikke virker helt udviklet, og hvor syren går den forkerte vej. Sødmen, som jeg gerne så kunne komplementere syren, dør meget hurtigt hen. Venter du dog til dagen efter, fremkommer smagen af jordbund mere. Men sødmen virker en anelse kortere i eftersmagen i forhold til dagen inden.

Når det er sagt, får du i Spier Vintage Selection en god allround vin til tilbudsprisen på 50 til 70 kr. En blanding af flere slags druer dyrket i masser af sol og varme.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.