Californisk vinsmagning med Shawn Wells hos Cafe H

IMG_7018
Shawn Wells hygger sig med gæsterne.

Efter at Anne-Dorthe har overtaget Hedensted Centrets cafeteria, Cafe H, har hun sat gang i en masse spændende vinsmagninger her i Hedensted. Denne gang havde hun inviteret Vin & Vin fra Horsens forbi. Carsten fra Vin & Vin havde til arrangementet fået sat en aftale i stand med en hans leverandører-repræsentanter – nemlig Shawn Wells fra DFV Wines. Derfor stod aftenens vine også på deres vine fra Californien.

Shawn Wells kommer fra USA, men er i dag bosat i Tyskland, hvorfra han styrer kontaktet og salget til markedet i Europa og Mellemøsten. På trods af hans rolle som sælger, bar han tydelig præg af sin kendskab til hele husets portefølje og produktionsmetoder. Så selvom han talte meget, var han spændende og interessant at høre på.

IMG_6969Woodhaven – Chardonnay 2012

En blød og behagelig hvidvin, som lander frisk på tungen. Og faktisk blød hele vejen igennem. Smagen er lime, ananas og dermed let tropisk. Super god der starter fin.
Karakter: 6/10

 

IMG_6977HandCraft – Chardonnay 2011

Selvom det igen er Chardonnay, så er denne vin mere markant. En lidt mere rå i oplevelsen. Den blev desværre serveret lige en kende for varm. Den havde lidt mere bid, mere og tungere frugt. Hvilket dens 6 måneders lange fadlagring har været med til at præge den.
Karakter: 7/10

IMG_6983HandCraft – Pinot Noir 2012

En hæderlig og spændende Pinot Noir, som gør det super godt til prisen. Den har tydelige animalske toner. Dog deler den vandende ved bordet, men de fleste syntes godt om den. Køb den hvis du ser den til under 100,- kr.
Karakter 6/10

 

IMG_6990Irony – Monterey Pinot Noir 2011

Denne giver mere jordbund i smagen, med noter af hindbær og jordbær. Med en lille kant af vanilje, som holder sig i den lange eftersmag. Dermed en tand bedre end den forrige.
Karakter: 7/10

 

IMG_6994Irony – Russian River Pinot Noir 2010

Aftenens delte vinder. Klart vinderen blandt de 3 pinot noir. Masser af skovbund med en start af de lette røde bær som jordbær. Den drejer stille over mod den krydrede afslutning. En yderst velsmagende og elegant pinot noir.
Karakter: 9/10

 

IMG_7005HandCraft – Petit Sirah 2011

En kraftig og lidt anderledes vin. Det første man bemærker er duften. Den er nemlig lidt særpræget og kantet, med animalske toner. Smagen er frugtrig og dominerende.
Karakter: 7/10

 

IMG_7007Fog Head – Syrah Reserve 2009 Blow Sands

Min personlige vinder i aften. Selv om Russian River Pinot Noir’en ligger sig på samme karakter. Fog Head er en tør og skøn cremet vin. Masser af svesker og mørke bær. Noter af chokolade. Elegant udført. Fog Head sælges kun på det danske marked, og laves i et begrænset oplag.
Karakter: 9/10

 

En hyggelig aften, med masser af spændende vinsnak ved bordene. Vinene kan købes hos Vin&Vin-kæden på deres netbutik eller fra deres butikker.

IMG_6968 IMG_6985 IMG_6978 IMG_7022

Tak til Anne-Dorthe fra Cafe H for et godt arrangement. Også en tak til Shawn Wells for en god og spændende vin snak og smagning.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Pinot Noir

Pinot Noir vinaften med topvinen Clos de Vougeot

I vores lille vinklub med ni medlemmer var det blevet min tur til at afholde …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.