Viernes 2011 fra tingstedhus.dk

IMG_6326Så er det blevet tid til at kigge nærmere på en flaske fra tingstedhus.dk. Den kommer fra det solrige Spanien. Flasken hedder Viernes som betyder fredag på spansk. Og helt tilfældigt har jeg åbnet den her en fredag aften. Og den gør sig godt.

Fruen havde disket op med en dejlig peberbøf med masser af godt tilbehør. Og her faldt Viernes straks godt ind. For peberkanten på bøffen var kraftig og det krævede styrke af vinen.

Det første man ser, er den dybrøde farve der trækker al lys til sig. Den sluger blikket med og gør en nysgerrig.

Når man dufter til den, får man straks en tæt næse med masser af duft. Den dufter er helt friske skovbær som vilde hindbær og jordbær. Kraftig men samtidigt let. Faktisk ganske behagelig duft man kan nyde. Den har ydermere en lidt krydderi i form af frisk knust peber, dog kun svagt. Og det passer flot ind.

IMG_6346

Smagen er også til den mere kraftige side. Den sødlige smag fra frugten rammer først tungen på midten, og hurtigt efter spreder en lidt mint-agtig frisk hed sig i kinderne, inden en yderst elegant peberkant.

IMG_6362Sammensætningen af duft og smag, gør den god både til den lidt kraftigere mad, men er også god at drikke for sig selv en fredag aften. Måske deraf navnet Viernes som betyder fredag, er givet til flasken. Ikke nogen stor vin, men den gør sig rigtig godt til prisen. Den er dejlig nem at drikke, hvis man elsker de de lette krydrede vine der er solmodnede.

Viernes er lavet af den lokale spanske drue Mencia. En druesort som ligner Cabernet Franc. Forskning har vist de ligger rigtigt tæt, men dog uden at det er fastslået at det er sammesort.

Viernes gør det fantastisk til prisen. Den koster lige under 70,- kr. flasken hos Tingstedhus, men jeg vil vurdere den til 99,- kr.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.