Ny vinforretning i Vejle: Skjold Burne

For nogle måneder siden åbnede en ny vinforretning dørende op i Vejle. På Havnegade 21 lige ved banegården har Jan Friemann startet en forretning op i Danmarks ældste og største kæde af vinforretninger – Skjold Burne. Det er 10 år siden Vejle sidst havde en Skjold Burne, der dengang lå i Vestergade. Den lange pause er nu slut.

Skjold Burne VejleVejle blomstrer med vinforretninger, hvor der bare for få år siden kun var enkelte at vælge imellem. Der er både de gamle typer med fantastisk service og stor viden samt vinudsalg og mere moderne forretningskoncept, der er en blanding mellem den gamle type og supermarked.

Skjold Burne ligger lige syd for gågaden, hvor der ligger tre andre vinforretninger lige i nærheden. Forretningen er af den gamle type med det brede sortiment fra fornuftige producenter, hvor der både er tænkt på fornuftige priser og god kvalitet. Normalpriserne er lige lidt under nogle af byens mere etablerede vinforretninger, men tilbudsvinene er på samme niveau som byens andre forretninger.

Jan Frimann er indehaver af byens nye vinforretning, og det er en mand med erfaring fra branchen. Jan er uddannet i Holte Vinlager og har med tiden prøvet at arbejde i forskellige forretningen inden han startede Skjold Burne Vejle op i juni 2013. Han kender til byen og de andre vinforretninger, og han er meget lokal i byen.

Jeg har smagt nogle af butikkens vine, da jeg var på besøg for et stykke tid siden. Gode rødvine til en fornuftig pris. Jeg har desuden købt en Champagne med i den tørre type, og den var er godt køb. Specielt hvis du køber den på tilbud. Thomas Rydberg er helt vild med Champagnen og gav den 5 stjerner sammen med disse ord:

Let duft af grønne æbler, rimelig fyldig Champagne med markant frugt smag. Flot mousse og meget elegant stil. Man får meget for pengene her.

Læs anmeldelsen af denne og mange andre Champagner på Ekstra Bladet.

Jeg tog disse billeder af butikkens indretning.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Pinot Noir glastest

Glastest med Pinot Noir – Zalto mod Riedel

Zalto mod Riedel i denne runde med amerikansk Pinot Noir i begge glas. Hvor stor er forskellen og er alle enige i dommen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.