Reynella Shiraz – Australsk vin med udfordring

Chateau Reynella er en af Sydaustraliens helt store pionerer, hvor firmaet blev etableret i 1838. Her satte John Reynell de første vinstokke, hvor der i 1842 kom første vinproduktion i Sydaustralien – rent erhversmæssig… overhovedet! Siden den tid har firmaet haft flere ejere, hvor den sidste ejer er Thomas Hardy og Sons Pty Limited, der købte firmaet i 1982 og har transformeret Chateau Reynellas domicil til hovedkontor for hele Hardy-koncernen.

IMG_1445

Reynella Shiraz er koncernens Shiraz-vin lavet på gamle vinstokke. Den er gæret i 7 ton åbne betonbeholdere inden den lagrer i franske og amerikanske egetræsfade i 18 måneder. Det giver den lagringspotentiale og både frugt- og syreniveau, der gør vinen elegant og kompleks på samme tid.

Reynella Shiraz

Bliver den blot åbnet og skænket op, virker den tillukket og kompakt. Den er koncentreret og stram i smagen. Jeg vælger derfor at dekanterede den, hvilken åbnet sødmen og helt klart duften. Der er farvede og tykke gardiner og masser af grums efter blot et par glas. Lidt sød lakrids, gummi og salmiak, fed konsistens, sommerblomster og blommer.

Reynella Shiraz

Reynella Shiraz har en meget fin frugtsyre med et lavt tanninniveau, og i forhold til andre australske Shiraz-vine, har den mere bid og syre. Den er mørk og lidt atypisk med mere syre og mindre volumen. Der er mindre bamsevin i denne, mere cremet konsistens dog meget tillukket. Men bestemt en af de bedste australske jeg har sat tænderne i.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.