Årets julevin 2013?

Julevin fra SuperBrugsen – AP Premium Appassimento 2010

AP PremiumSå nærmer julemåneden sig og vi skal til at finde ud af hvad der skal købes til julemaden. Man skal jo være forberedt. Vi har været forbi SuperBrugsen og fundet et forslag til en julevin til jule anden. Her fandt vi AP Premium Appassimento.

For det bliver spændende, hvad der skal stå på bordet juleaften. Hvilken julevin skal man vælge og hvor skal den købes. Og da vi ved at mange ligger vejen forbi supermarkederne for at købe ind, så gør vi det samme og kigger nærmere på nogle muligheder.

Forslag til julevin, AP Premium Appasimento

SuperBrugsen eller rettere Coop er meget glad for deres AP serie. Som snart består af mange forskellige vine. I alle tilfælde bevæger de sig tæt omkring typerne Amarone og Ripasso. Da de bruger de samme druer som i disse vine:

  • Corvina
  • Rondinella

AP Premium Appasimento indeholder også Cabernet Sauvignon, som er en af danskernes yndlings druer. Og netop det blend med både Amarone/Ripasso druerne, og behandlingen af dem på samme måde som til Amarone vin. Ja, så får man en vin der snerper lidt i retning af en Amarone eller Ripasso. Deraf også navnet AP, som blev en sammentrækning af deres tidligere navn Amapasso, som igen er en sammentrækning af Amarone og Ripasso.

Så dermed er scenen sat til en vin, der kan stå godt op mod det noget federe mad, man typisk får juleaften eller mortensaften. For der sætter den fede juleanden og rødkålens syre krav, til den vin du vælger. Typisk vil en god Amarone eller Ripasso kunne klare det. Derfor vil mange pege på netop disse vine fra Veneto distriktet.

Det er Cantina Valpantena, som har produceret AP vinene til Coop.

Sådan smager AP Premium Appasimento

Den er dyb og mørk rød i glasset. Men med tyndere gardiner end man typisk ser i en tung Amarone. Og på trods af det er årgang 2010, så har allerede tendens til de lidt mere brune toner, som man typisk ser på ældre lagrede vine.

Årets julevin 2013?

Duften er let og lidt bitter. Man fornemmer det lidt Amarone agtige toner, selvom de noget afdæmpede. Kunne godt savne lidt mere dominans i duften, i betragning af de druer der er brugt.

AP Premium lander blødt på tungen, og faktisk ganske elegant i smagen. Og først her mærker man kraften i vinen. Amarone druerne trækker mod blomme og svesker mens cabernet sauvignon trækker mod den mere frugtrige side, som dog aldrig brænder helt igennem. Faktisk bliver mikset en på sin egen måde lidt spændende smag. For Cabernet Sauvignon virker til at bringe vanilje noter med ind blomme mikset. Så på den måde et ret enkel blanding der gør det ok fornuftigt.

Er det julevinen?

Den gør sig fint til juleanden og rødkålen. Jeg fik testet den af her til Mortensaften, hvor den fint stod i mål. Selvom det nok ikke bliver den jeg putter på bordet juleaften, så er det bestemt en fin mulighed. I prislaget under 100 kr gør den sig super godt, og kan klare distancen. Så derfor kan du godt putte AP Premium Appasimento i kurven.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.