Tema: Køb den rigtige julevin

Det er yderst vigtigt at servere den rigtige julevin, når maden skal serveres den 24. december. Er den for altdominerende, vil man stoppe med at drikke den til maden, og falder den igennem pga. for lidt smag, gør man det samme. Derfor har vi lavet denne serie af guides, der kan hjælpe dig med valget at julevin.

Hver søndag i advent vil vi afsløre en ny guide med gode tips, grundregler og analyser samt ting, du ikke bør gøre. Alt sammen nogle enkle og korte guides, som du kan tage med dig eller lære udenad, så du bliver klædt på til at købe den rigtige julevin.

Om det er første gang du skal afholde jul eller du har gjort det 10 gange før, så kræver det alligevel noget interesse og indsigt at servere det perfekte måltid. Kommer der gæster, vil presset måske være lidt større? Ligesom madsammensætningen er vigtigt, så gælder samme regler for sammensætningen af vin til maden. Har du styr på vinen til juleaften, er der en ting mindre at koncentrere sig om.

Men er du ligesom en stor del af Danmarks befolkning i tvivl, skal du følge med hver søndag op til jul. Der er ingen grund til at stole 100% på forretningernes juleforeslag, hvis du ikke kender den enkelte vins smag og egenskaber. Men du kan stole på de fleste vinbutikkers råd, eftersom de ikke arbejder med andet end at rådgive og smage vin samt spiritus. Det er lidt sværere i supermarkedet, for ikke alle supermarkeder har ansat deciderede vinkyndige folk. Derfor kan du nemt bruge vores guides, hvis du hører til sidstnævnte indkøbstype.

Jul

Hvordan køber jeg den perfekte julevin?

Ønsker du at:

  1. Servere en vin der passer perfekt til maden?
  2. En prisbevidst vin?

Svarer du 1, skal du bruge vores guides eller en vinkyndig persons råd og ikke tænke pris i første omgang. Svarer du 2, skal du finde dit niveau og kigge på de vine, der vil passe til maden. Der findes ikke et korrekt svar eller en rigtig smag – der er mange faktorer, der er i spil, og vores smag er forskellig. Det er også derfor vi i Danmark kan vælge så mange forskellige slags vin.

Rigtig god fornøjelse – og rigtig glædelig jul.

Guide

  1. Sådan finder du den rigtige julevin i Kvickly.
  2. Hvilken dessertvin skal du servere til risalamande?
  3. Er der forskel på dyr og billig Amarone – hvilken skal du servere?
  4. Sådan undgår du at ødelægge julemiddagen.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Carvalhas Tawny

Quinta das Carvalhas 10 Years Tawny

Det er juleaftens dag og du har selvfølgelig styr på maden til i aften. Selvfølgelig …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.