http://www.youtube.com/watch?v=1-JdjbkoBko&feature=youtu.be&autoplay=1&rel=1&hd=1

En skæv australier: Banrock Station Reserve 2012

Banrock Station Reserve 2012Banrock Station byder på en Cabernet Sauvigno/Shiraz Reserve-vin, som støtter op om den danske sanglærke. Måske var det den tekst, der fik mig til at putte den i kurven, da jeg besøgte Føtex i Viby Centret. Eller også var det fordi den var sat ned til lige under halv pris. Den koster normalt 90 kr pr. flaske, men jeg fik den med hjem til 44 kr for en flaske. Så hvor meget mon går til støtten af sanglærken?

Så tænkt at man kan støtte både den truede danske sanglærke, samtidigt med man støtter sin egen hang til god rødvin. Nu sagde jeg jo “god rødvin”, men er den pengene værd?

Sådan smager Banrock Station Reserve 2012

Lad os hoppe direkte til svaret på det spørgsmål og vende tilbage til den danske sanglærke senere.

Flasken åbnes nemt, da den ligesom mange andre Australske vine kommer med et skruelåg i toppen. Det er både en billig måde for Banrock Station, samt en metode der sikrer vinen mod fejlpropning. Normalvis siger man at ca. 1% alle vine med korkprop bliver syge af luft der trænger ind via en fejl i proppen.

Den er mørk til kanten i glasset. Og kigger man på flasken kan man se at der brugt både sulfitter, æg og mælk til behandling af vinen. Æg og mælk lyder måske mærkelig i sammenhæng med vin. Men der bruges blant andet æggestoffer, mælkestoffer og fiskeprotein til at klare den lidt grumsede rå vin inden den hældes på flaske. Og siden 2003 har EU bestemt ved lov, at vine skal deklareres sådan, at allergikere kan se, at der kan være spor af dette i vinen. Selvom det sies fra igen.

Tilbage til Banrock Station Reserve. Man dufter en svag nuance af svesker og rosiner, men det er et lidt rodet og svagt indtryk det giver i næsen. Havde forventet at både Cabernet Sauvignon og Shiraz , kunne give lidt mere kraft fra sig i næsen.

Banrock Station Reserve i glasset

Men smagen indeholder til gengæld kraft. Første indtryk er blødt. Men det varer kun kortvarigt. Frugtsmagen kommer stormende med blommer, svesker men også lakrids og let bitter chokolade. Faktisk toner lakrids og den bitre chokolade frem som smagen ebber af. Og den bliver mere og mere bitter mod sin slutning. Dermed bliver eftersmagen letter hårdkantet, som desværre tiltrækker mere af den forkerte opmærksomhed. For selvom den starter godt, så trækker den skævt igennem smagsoplevelsen til den noget bitre afslutning.

Er den pengene værd?

Vi vender tilbage til spørgsmålet om den er sin pris værd. Her er mit svar nej. Må indrømme at jeg er noget skuffet. Selv de 44 kr er lige i overkanten for denne vin fra Banrock Station. Og havde jeg givet 90 kr, så havde det tangeret til årets skuffelse på højde hvad de 10 kroners vine vi også kigger på. Men jeg fandt den jo på tilbud, så det må være den pris jeg skal sammenligne med.

Spørgsmålet er så hvad Banrock så gør for de danske sanglærker. For hvis pengene ikke bruges på vinen, så får lærkerne forhåbentligt lidt ud af det. Faktisk har Banrock Station indgået en aftale med de danske Landmænd om etablering af en række lærkepletter hos landmændende for at redde den svindende bestand af danske sanglærker. Du kan læse meget mere om det projekt hos Dansk Ornitologisk Forening.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. (via madblogs.dk) Druerne – Os der elsker vin: En skæv australier: Banrock Station Reserve… http://t.co/teHVHUZX5D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.