Tema: Hvad kan man få for en 10′er – El Emperador Cabernet Carmenere

ElEmperadorCarbernet2Så er det tid til vin nr. 3 til en 10’er. Og det er ikke et 10 tal på den gamle 13 skala, men tallet som angiver hvad jeg har givet for flasken. Jeg undersøger, om så billig ren faktisk kan drikkes og om der er nogen form for nydelse i at gøre det.

Denne vin kommer ligesom den første fra El Emperador i Chile. Igen en af de vine man nemt kan hive billigt hjem fra grænseshoppen på en tur til Tyskland. Fx. tilbyder Fleegaard lige nu 3 liters boksen for kun 69,95.

El Emperador Cabernet Carmenere 2011

Så hopper jeg direkte på den. Af med skruelåget og i glasset med den. Den har en mørk rød farve, som dog bliver tynd i kanten. Hvilken kan skyldes at der er tilsat vand, for at gøre smagen mere blød samt øge volumen i produktionen. Duften er svær. Den dufter af vin, men utrolig svær. Den er ikke så kraftig i duften, men.. måske er det lidt af våd skovbund.. eller er det mere metalisk… eller er der noget frugt?.. nej, et lidt underligt mix.

Måske er den mere præcis i smagen?

ElEmperadorCarbernet3Den lander forholdsvis blødt på tungen, hvor den dog føles en anelse vandet inden smagen begynder at tage mere fat. Det er en langsom starter. Men igen som sidst viser smagen sig i den mere syntetiske retning end den organiske. For det første man opfanger er en form for sødme, som minder mere om e-numre end af frugt og organisk smag. Egentlig starter den fint, selvom man ikke kan ramme helt hvad den smager af. Men den er vel nok også en af de vine, som smager ens fra årgang til årgang, da den er designet til at smage på en bestemt måde.

Men når eftersmagen kommer, finder man rigtig ud af vi er i den billige ende. Den bliver sur og bitter i eftersmagen. Hvor den også trækker en skarp peberkant op. Og det sure hænger ved. Og det er med til at ødelægge oplevelsen.

Så igen den typiske vin, for dem som blot drikker en vin uden at tænke voldsomt meget over hvad indholdet byder på. Man vil blot have en vin på bordet, og den skal helst være billig. Og min frygt er også, at det formentlig er sådanne vine som denne, at vin-nybegyndere smager for første gang. Og dermed får indtrykket af at rødvin er noget surt og bittert sprøjt.. næh lad mig få en pilsner i stedet. Og det syntes jeg er synd. I stedet bør man starte ud længere oppe på prisskalaen. Fx. mellem 50 og 100 kr. for en flaske. For at gå fra en flaskepris på 25 kr til en på 50 kr, kan kvalitet og smag være mere end fordoblet. Så lad det være min opfordring til at servere noget lidt bedre til førstegangs vinsmagere.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.