Skøn Gigondas fra Brunel de la Gardine

BrunelDeLaGardineGigondas2Det er snart længe siden jeg sidst var forbi den lokale vinimportør Dragsholm Vine i Hedensted.  Men i august var der open by night, og der lagde jeg vejen forbi. Her kunne de præsentere mig for et nyt spændende hus, de havde fået ind i butikken: Brunel de la Gardine.

Det som fangede min interesse var at flaskerne fra denne producent skiller sig lidt ud. Flasken er nemlig noget deform at se på. Venstre side er rimelig lige, mens højre side har en krumning fra hals til bund. Ligesom bunden heller ikke er tegnet af en passer. En lidt skæv cirkel. Det fik mig til at søge lidt information om hvorfor at flasken ser sådan ud. Heldigvis var der lidt hjælp at hente på deres hjemmeside.

Flasken har nemlig et navn. Flasketypen hedder Gardine som gården. For da Gaston Brunel gravede ud til en ny kælder, fandt han en gammel mundblæst flaske i jorden. Han forelskede sig i den, og besluttede sig for at det skulle være flasketypen som vinene fra gården skulle bruge. Så derfor søgte han efter en glasmager, der kunne opfylde hans ønske. Men han måtte helt til Italien for at finde en, som kunne hjælpe ham. Så siden 1964 har alle vine fra gården, fyldt på denne flasketype.

BrunelDeLaGardineGigondas4

Fyldig Gigondas

Vinen har en flot fyldig og moden paprika rød farve. Ganske farvemættet, som også farver gardinerne, når vinen slynges rundt. Gardinerne er under medium, og sætter mange bløde løbere.

BrunelDeLaGardineGigondas3Duften er let men intens. lette skovbær og bark. Men også provençalske urter kilder i næsen. Man ønsker lige at tage et snus mere, når den første forlader næsen.

Lad mig sige med det samme, at det er en utrolig tør vin. Der er virkelig sug i kinderne. Men lad os lige hoppe tilbage til starten. Når den lander i munden, smager man blød og sødlig frugt, som er dæmpet af med flotte vanilje toner.  Og den fylder hele munden, med en tæt på silkeblød fornemmelse.

Eftersmagen er yderst fantastisk. Den imponerer virkelig. En tør og meget lang eftersmag, som har en flot peberkant. Eftersmagen for smagen til at vokse. Som en 3 trins raket. Først duften, så smagen på tungen og til sidst peber i kinderne. Alt sammen rigtig harmonisk. Peberet kan pirer en lille smule, men bliver så hurtigt til en varm fornemmelse i kinderne, som holder ved i over et minut.

Dragsholm Vine sælger denne Brunel de la Gardine Gigondas til 155,- kr. Og den kan kun varmt anbefales.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Casal de Ventozela Espadeiro

Casal de Ventozela Espadeiro er portugisisk rosévin, som vi har fået tilsendt til anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.