Hvilken vin skal jeg vælge til middagen?

Forret: La Vieille Ferme

Château de Beaucastel producerer nogle af de absolut bedste vine i verden. De røde Châteauneuf’er er altid området bedste, og de hvide Châteauneuf’er fra Beaucastel er i særklasse. Men Perrin-familien kan ikke nøjes med dette. De har lanceret en serie at prisvenlige røde og hvide med fokus på områdets forskellige appellationer og ”glemte” gamle parceller. Resultatet er Perrin & Fils i form af salgssuccessen La Vieille Ferme, der afspejler den sydlige Rhônedal.

Denne venlige og priskorrekte hvidvins druer dyrkes 300 meter overhavet, hvor der på markerne er plantet Grenache Blanc, Ugni Blanc, Bourboulenc og Roussane. Selve dyrkningen sker biodynamisk. Druerne høstes i hånden og de varmes op til omkring 80 grader i 30 sekunder, hvoreft er de nedkøles til kældertemperatur og derefter gennemgår en traditionel vinfremstillingsproces med 4 måneders lagring på rustfrie ståltanke. På den måde reducerer man tilsætningen af svovl. Desuden behandles druesorterne separat for at intensivere smagen.

Vinen har en flot blank og gullig hvidvin med en meget ren konsistens. Det er ikke noget specielt over udseendet; den virker meget enkel og ligetil. Duften er sødlig fra fersken og med syre fra æble. Smagen byder desuden på blomster og nødder. En god og behagelig smag, der passer godt til et enkelt og ligetil selskab. Lige præcis sådan var det, da Brians og min familie var samlet om bordet.

Til ca. 58 kr får du en god hverdagshvidvin, der også kan bruges i et uformelt selskab. Til prisen er vinen et scoop, når man tænker på den gode, bløde og syre-/base-/sødmesmag.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Julekugle Julevin 2017

Julevin 2017 – denne gang på rundtur

Vi kigger på julevin. Skal det være Amarone, Chateaneuf du Pape, USA eller australsk? Vi kigger desuden på portvin og tager hul på Champagne inden nytåret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.