Hvilken vin skal jeg vælge til middagen?

Det spørgsmål får vi tit – meget tit. Det bedste ved et sådan spørgsmål, er at der ikke findes en facitliste. Når os på Druerne skal sidde og nørde med en flaske vin, serverer vi ikke den samme vin, som når svigermor kommer og skal have flæskesteg. Bare for at sætte det lidt i perspektiv!

Skal vinen være krydret? Kan du lide smagen af jordbund? Må den overhovedet komme fra Frankrig? Skal gæsterne overhovedet lægge mærke til vinens egenskaber? Det findes tusindvis af spørgsmål, og der er lige så mange forskellige svar. Det kommer an på smag, holdninger, situationen, forventninger, lyst og pris.

For at komme med et nogenlunde svar til en stor del af vores læseres spørgsmål, så har vi fremsat en menu med hvid-, rød- og dessertvin til en god pris, hvor alle kan være med. Kriterierne for at komme på listen var, at det skal være et godt køb samt passe til mad, danskerne kunne finde på at servere for gæster. Vi snakker derfor ikke fin 400 kr dyr Bourgognevin, men mere under 100 kr. Vi har lagt os på et niveau, hvor en stor del af danskerne normalt ligger.

Læs med på de næste sider, hvor vi gennemgår både forret og hovedret.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Julekugle Julevin 2017

Julevin 2017 – denne gang på rundtur

Vi kigger på julevin. Skal det være Amarone, Chateaneuf du Pape, USA eller australsk? Vi kigger desuden på portvin og tager hul på Champagne inden nytåret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.