Det spørgsmål får vi tit – meget tit. Det bedste ved et sådan spørgsmål, er at der ikke findes en facitliste. Når os på Druerne skal sidde og nørde med en flaske vin, serverer vi ikke den samme vin, som når svigermor kommer og skal have flæskesteg. Bare for at sætte det lidt i perspektiv!
Skal vinen være krydret? Kan du lide smagen af jordbund? Må den overhovedet komme fra Frankrig? Skal gæsterne overhovedet lægge mærke til vinens egenskaber? Det findes tusindvis af spørgsmål, og der er lige så mange forskellige svar. Det kommer an på smag, holdninger, situationen, forventninger, lyst og pris.
For at komme med et nogenlunde svar til en stor del af vores læseres spørgsmål, så har vi fremsat en menu med hvid-, rød- og dessertvin til en god pris, hvor alle kan være med. Kriterierne for at komme på listen var, at det skal være et godt køb samt passe til mad, danskerne kunne finde på at servere for gæster. Vi snakker derfor ikke fin 400 kr dyr Bourgognevin, men mere under 100 kr. Vi har lagt os på et niveau, hvor en stor del af danskerne normalt ligger.
Læs med på de næste sider, hvor vi gennemgår både forret og hovedret.