Faustino I – Gran Reserva Rioja – 2000

Faustino I - 2000
Faustino I – 2000

Der sker en masse i øjeblikket, så derfor er der desværre lidt langt imellem vores indlæg i øjeblikket. Hvilket skyldes en masse forskellige ting. Men i skal da ikke snydes, for et lille indlæg om en af klassikerne fra de danske supermarkeder.

Faustino I

Kim har tidligere kigget på Faustino V, som jo er den mere gængse at finde i indkøbsvognene når folk går efter spansk vin. Men denne gang har jeg været heldig at finde Faustino I til kun 99,- kr. på bud mod den normale pris på 159,- kr.

Faustino navnet er et af de navne, som jeg husker fra mine tidlige vin år. Den findes i en lang række supermarkederne, samt i grænsebutikkerne. Og det ikke uden grund. For Faustino ejer også en række andre vingårde. Blandt andet Bodegas Campillo, som jeg selv smagte for ca. en måned siden.

Faustino I besidder en stor lagringspotentiale, kontra V. Derfor er det også 2000 udgaven jeg i aften kigger nærmere på.

FaustinoI-4

Flasken kender de fleste. Den materede flaske iført guldtråd. Den gyldne etikette med Rembrandt ligende portræt. 2000 udgaven er ydermere prydet med at det er 150 års jubilæumet for Faustino.

Spansk Rioja

Det er synomym for kraftig spansk rødvin. Men her hjælper årgangen med at modne vinen. Farven er flot intens dybrød farve, som man kender fra tempranillodruen. En svag brunlig tone syntes at anes, selvom den stadig ser flot og frisk ud.

Duften er sødlig, rund og kølig. En svag dominans af vanilje sukker og gammelt træ. Som giver en fin kompleksitet i duften. Duften er ikke helt så kraftig og skarp som på de yngre vine.

Smagen er mod det elegante, dog uden helt at være i hus for en vin der normalt koster 159,- kr. Men dog stadig super fornuftig til de 99,- kr. Altid en god ide at servere disse varme spanske vine omkring de 15-16 grader, sådan at man rigtig kan fange smags noterne.

Først fanger man en kirsebær sødme på spidsen af tungen. Dejlig kølig start. Som dog når at blive en lille smule tyndbenet, inden den karakteriske peberkant toner frem, sammen med at man mærker kinderne blive suget tør for fugt. I eftersmagen fremkommer der lidt lakrids. Egentlig en ganske behagelig eftersmag, som bevarer suget i kinderne en rum tid.

Faustino I virker som om at den er omkring toppen af sin periode. Vinkendere på nettet mener også at den er bedst drikkelig mellem 2012 og 2017. Måske den kan nå at blive mere rund i smagen, ved at ligge et år mere.

Faustino I - no. 040704Hvis du spotter den på tilbud omkring de 90 til 130 kr så er det bestemt et fint glas vin. Men jeg syntes nu at normalprisen på de 159,- er i den høje ende for Faustino I. Man kan finde andre vine i samme prisklasse, som gør det en tand bedre. Men som sagt nu ganske hæderligt, af en vin som er fyldt på 226400 flasker. Aftenens vin var flaske nr. 40704. En lille sjov deltalje. Som man så kan begynde at regne lidt på, hvor stor en mark der skal til for at producere så mange flasker af blot denne ene Faustino I.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.