Seehof Riesling Morstein Westhofen 2011

Seehof5Sommeren er godt over os. Vi nyder varmen som har fået godt fat i Danmark. Og så er det jo ingen sag at holde ferie inden for Danmarks grænser. Dette betyder også at der er gang i grill eventyrerne rundt i sommerhusene og haverne. I aften forsøgte vi os med en Cola kylling på kul grill. Derfor valgte jeg en kølig hvidvin ud fra skabet.

Valget faldt på endnu en tysker, so jeg fornyligt har købt ind fra Atomwine i Vejle. Den kommer fra Weingut Seehof. De laver en række spændende hvidvine. Jeg har fået fat i Riesling Morstein Westhofen årgang 2011. Selvom den nok havde godt af at ligge nogle år endnu, så følte jeg mig fristet af prøve den af allerede nu.

Seehof Riesling Morstein Westhofen

Weingut Seehof hører hjemme i Rheinhessen, som ligger i det sydlige Tyskland på grænsen til Frankrigs Alsace.

Seehof2

Flasken er høj og slank, som er typisk for tyske Riesling vine. Korkproppen sad godt fast, men kom dog fint ud i hel tilstand. Når man hælder vinen i glasset , ser man straks at der er tale om en krystal klar vin. Den har en svag gylden farve, som gør den frisk og indbydende at se på. Svage lidt grønlige toner, ligger i kanten af glasset.

Seehof4

Duften er kompleks. Der er toner af frisk citrus, akaciehonning og hindbær. Hvergang man dufter fornemmer man at den udvikler sig, Man fornemmer også at syren er høj i vinen ved at dufte. Den pirrer skønt i næsen.

Seehof Riesling er utrolig frisk i munden. Frugtsyren fylder godt op i munden, sammen med smag af frugt. Smagen er ligesom duften også skøn og kompleks. Den har den friske som et frisk grønt æble. En snert at lidt mere bitter syre som fra en grape. Og den fylder munden med en cremet fornemmelse af anelse smør. Samtidigt har den en meget mineralsk præg. Den er faktisk lidt svær at bestemme smags sammensætningen. Og tog mig selv i smage mange gange på den, for at nå frem til nuancerne. Syre niveauet er ganske højt, og virker pirrerene på smagsløgene.

Seehof6

Morstein Westhofen er en fantastisk sommervin, som trods sin unge alder sagtens kan drikkes nu. Men den har bestemt potentiale til at ligge en del år endnu, før den topper. For den har syren til at leve længe. Helt sikkert et godt køb.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.