Chateau Pey la Tour

PeyLaTour4Da jeg forleden besøgte Vinoble, fik jeg muligheden for at snuppe en anmelder vin med hjem. Jeg blev præsenteret for en Chateau Pey La Tour Reserve du Chateau fra 2009. Og netop 2009 er et af Bordeaux store år. Der kan være fordel at kigge efter de mindre vingårde sådant et år. For der vil priserne på fra kendte og store huse, gå godt i vejret, mens resultatet fra de mindre og billigere huse være bedre en prisen fortæller.

Og netop nu, er Chateau Pey la Tour på tilbud hos Vinoble frem til d. 19 oktober 2013.

Chateau Pey la Tour

Som nævnt kommer Pey la Tour fra et af de mindre kendte vingårde i Bordeaux. Producenten hedder Vins et Vignobles Dourthe.  Dourthe familien startede op helt tilbage i 1840, som vinhandler i det sydlige Bordeaux, hvor de startede produktionen op i de små. Siden da har flere generationer af familien bragt virksomheden videre. I 1990 køber Dourthe 2 vingårde. Nemlig Chateau Pey la Tour og også Chateau La Garde. Siden overtalelsen, er Pey la Tour blevet moderniseret i 2007.

PeyLaTour3Det betyder også at 2009, udgaven af Pey la Tour Reserve af en af de første produktioner siden moderniseringen.

Skønt at man stadig kan nyde en aftenstund på terrassen, trods det nu er slutningen af august. Så der kom gang i grillen. Og vinen måtte smages mens maden blev klar.

Pey la Tour er flot og mørk i farven. Og den sætter farve af på glasset sider, når man slynger den rundt. Duften er fyldt med frugt. Det er de mørke bær som træder frem i duften. Men der også lidt animalske toner i kanten.

Jeg startede med at smage på den, mens den stadig var kold fra vinskabet, hvor den kom fra de 12 grader. Dog syntes jeg først den folder sig ud, når den når i nærheden af de ca. 15-16 grader. Her fanger man igen den frugtrige smag, som giver fylde. Det er smagen af brombær og blåbær som man først fanger. Men når eftersmagen rammer, fornemmer man kirsebær og en smule animalske toner, som glider med hen i eftersmagen, som er pyntet med en flot peberkant.

PeyLaTour2

Pey La Tour Reserve er næsten udelukkende merlot. Dog tilsat 4% Cabernet Sauvigning og 1% Petit Verdot. Men selvom Merlot står for de sidste 95%, så har man her en mere kølig udgave, end dem man typisk oplever fra Argentina og Chile.

Man glemmer næsten helt at mærke, at det er en tør vin. Faktisk meget tør, som trækker i kinderne. For den frugtrige oplevelse og den meget bløde og flot afrundede eftersmag, gør helheden til en super skøn oplevelse. En vin hvor man nyder hvert glas, og blot tænker om der lige er et glas til.

Så når man tænker at prisen lige nu ligger på 119,- kr på tilbud hos Vinoble, så får man her meget vin for pengene. En super skønt Merlot fra Vins et Vignobles Dourthe i deres Chateau Pey la Tour.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.