Tid til kølig Keller Riesling 2012

Keller RieslingSå er det sommerferie tid i lille Danmark. Og endelig tyder det på, at solen og ikke mindst varmen er på vej til os. Der er Landsstævne i Esbjerg og 70.000 mennesker er samlet til en masse musikalske oplevelser på Roskilde Festivalen. Men her i en lille jysk by i provinsen, er det blot blevet til sidste weekend før ferien starter. Derfor må jeg låne en kendt replik fra en reklame: “Det skal fejres”

Fruen og jeg havde snakket om købe os til en lille tapas middag, så jeg kiggede lige på mulighederne i Aarhus. For lige at se, om jeg kunne snuppe noget med hjem. Men ak, fandt kun restaurationer der kunne levere ud af huset fra kl. 16 eller 17, og det var lige sent nok. Så gik turen til Mad Med Mere i Bredballe, da vi på deres hjemmeside kunne se at der var tapas muligheder. Men ak, de havde skudt højt efter grill menuer, hvilket man jo som sådan også kunne forstå. Så der var ikke meget der egnede sig specifikt til tapas i glas montrene. Så turen endte i Bilka, hvor vi fandt indhold til vores helt egen tapas.

Keller Riesling von der Fels 2012

Keller Riesling - von der FelsOg til det skulle der en dejlig hvid vin på. Her fandt jeg en ny indkøbt Riesling frem. Det er fra Keller købt i Atomwine. Det bærer det fulde navn Keller 2012 Riesling – von der Fels. Som kommer fra Rheinhessen. Rheinhessen ligger i det sydlige tyskland. Lige sydvest for Frankfurt. Et område kendt for sine tørre Riesling vine.

Klaus-Peter Keller er vinmageren, som har løftet arven efter sin far i 2012. Og han har formået at løfte produktions kvalitets niveau op af stigen, og producerer kvalitets vine. Og er af flere blevet kaldt Tysklands bedste vinmager.

Lad os få kigget nærmere på indholdet i den høje slanke flaske. Som prydes af en klassisk tysk ørnelogo, med en drueklase præget på brystet.

Straks man trækker proppen op, kan fornemme den friske duft. Og den kommer virkelig til fylde godt i glasset. Tør men frugtrig citrus præget i sin duft, men noter der går mod friske syrlige æbler. Farven er super flot. Den er lys korn gul farve med nuancer af nogle lysegrønne træk. Utrolig klar og lys reflekterende.

Og må straks indrømme at denne hvidvin ramte plet i aften. For den fylder munden helt op med smag. Man mærker straks en syrlighed, med lette citrus strejf. Men samtidig en let sødme som trækker frugtsmagen frem. Dette blandes med en perfekt mineralsk niveau. Den bliver aldrig for tung. Den er i flot balance hele vejen igennem. Og den holder sin smag længe. Syren for det til at perle let på tungen.

Keller Riesling 2012 - Van der Fels

Den besidder også den vigtige magi, at den giver lyst til lige, at smage en mundfuld mere. Så jeg skal vist være heldig, hvis der der et glas tilbage til i morgen.

Keller Riesling von der Fels, er en klar vinder, der sagtens kan tåle at blive opbevaret under de rette forhold. John Gilman mener at den vil toppe mellem 2017-2040. Så skal du have en kasse eller 2 til vinlageret?

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

2 Kommentarer

  1. Lyder som et herligt glas vin i sommervarmen. Imponerende gemmepotentiale i en vin til den pris. Det er nok det sidste sted i verden at man kan få vin med potentiale til under 200,- kr.

    god sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.