Renato Ratti Barolo Marcenasco

Philipson Wine har haft denne 2009 Renato Ratti Barolo Marcenasco på tilbud i et stykke tid og har det stadig. Faktisk i samme årgang. En Barolo, hvor prisen er lidt sjovt skruet sammen, hvis man ikke kender til Philipson Wines måde at udregne flaske kontra kasse. Normalprisen er for 12 flasker (eller 2 kasser) af samme vin. Skal du kun have 1 kasse, betaler du mere pr. flaske. Og nøjes du med en enkelt flaske, kommer du til at betale en helt anden pris. I dette tilfælde koster 2009 Renato Ratti Barolo Marcenasco 150 kr pr. flaske for 2 kasser, 330 kr pr. flaske for 1 kasse og 380 kr hvis du kun køber en enkelt flaske. Jeg bestilte blot 2 flasker for et stykke tid siden, og søndag aften skulle den første flaske smages.

2009 Barolo Marcenasco Renato Rattidruerne.dk er ikke den første til at anmelde vinen. Faktisk får den rigtig god anmeldelse rundt omkring, og både kunderne og anmelderne er begejstret for vinen – og med god grund. Jeg er dog ikke helt oppe at ringe, som nogle andre anmeldere er, hvilket du kan læse mere om længere nede i anmeldelsen.

En anderledes Barolo

2009 Renato Ratti Barolo Marcenasco er en anderledes Barolo. Normalt forbinder du måske Barolo med kraftfuld smag, bentør og med garvesyre, der suger alt mundvandet ud af munden på én gang. Men Renato Ratti er en vinproducent, der ville gå en anden vej. I 1960 planlagde og udplantede han markerne på en sådan måde, at han kunne producere silkeagtige og kødfulde Baroloer. Altså på en helt anden måde, end man tidligere havde gjort. Det betød forkortelse af gæring og fadlagring.

Og hvilken anden oplevelse i forhold til andre Baroloer. Den bidende tanninfølelse, der kommer 10 sekunder efter at have fået den i munden, udebliver. Den er let at drikke med både elegante tanniner, sødme og frugt i et harmonisk mix. Den er yderst indbydende, og selv om den kan gemmes til 2029, virker smagen moden nok til at tage hul på den her 4 år efter høståret.

En elegant og behagelig smag - vinen holder ikke længe!
En elegant og behagelig smag – vinen holder ikke længe!

Rent udseendesmæssigt er den med lettere brunlig kerne og tynd og blank konsistens. En tanninpræget duft med mørke bær, fede nødder og en snert af bark. Duften er lidt sødlig taget i betragtning af druen Nebbiolo. Ellers en meget indbydende duft, der har frugten i fokus. Der er delvis tykke gardiner, der frembringer en flot vin, der samtidig ser forholdsvis moden ud.

Pengene værd

Til 150 kr, som jeg gav for vinen, er 2009 Renato Ratti Barolo Marcenasco bestemt pengene værd – og mere til. Men jeg savner faktisk lidt den masochistiske følelse fra en “almindelig” Barolo. Den tanninbidende fornemmelse i kinderne udebliver og vinen er meget elegant – faktisk for meget. Den er for venlig til at udfordre nok i smagen, men fordelen er, at mange personer, der normalt går uden om Barolo pga. den maskuline oplevelse, vil følge sig godt til rette med denne vin. Og man vil måske interessere sig mere for området fantastiske vine. For selv om vinen mangler lidt udfordring, så er 2009 Renato Ratti Barolo Marcenasco bestemt en fantastisk vin.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.