Trimbach Riesling

Trimbach RieslingTrimbach har vi smagt tidligere, hvor man får meget hvidvin for pengene. Sidste gang vi smagte en hvidvin fra Trimbach drejede det sig om druen Pinot Blanc. Jeg har skrevet om F.E. Trimbach tidligere, hvor jeg syntes at hvidvinen var behagelig og nem at gå til. En god hverdagsvin for nybegyndere, der ikke ved, hvor de skal starte i jagten på de gode hvidvine. Denne Trimbach Riesling Sélection Vieilles Vignes lavet på druen Riesling er næsten dobbelt så dyr og smagen er bestemt en anden slags.

Hvor Pinot Blanc er en meget lys og frisk smag med masser af syre samt smagsnuancer fra æble og pære, så byder Riesling på mere syre og meget mere sødme. I Riesling finder du også garvesyre, som nærmest ikke er til stede i Pinot Blanc – til trods for at sidstnævnte mange gange lagrer på træfade i modsætning til Riesling, som samtidig har masser af smag fra forskellige frugter.

Trimbach Riesling Sélection Vieilles Vignes byder på en flot strågul farve med tynd kant og klar duft. Den har en let syrlig duft som en typisk Riesling, der minder om petroleum. Den har lidt mineralitet i duften, der virker kølig og frisk og med lidt citrus.

Smagen er meget lækker med en god portion syre, der kan smages på tungen og i kinderne. Ananas og honning giver lidt sødme, der samtidig får modspil fra ciron, og med en god fylde, der nemt kan fylde hele munden ud, afslutter den let og elegant. Den bobler let på tungen ved første kontakt og er meget indbydende.

Trimbach Riesling Sélection Vieilles Vignes er bestemt i en anden liga end Trimbach Pinot Blanc, der en mere en hverdagsvin. Den gør sig godt her i sommeren og smager fantastisk uden mad.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.