Rykker en fransk Crozes-Hermitage til kun 100 kr?

LesBrunnelles2Franske vine har i de sidste mange været tænkt for nørder. For ser man på hvad folk putter i indkøbsvognen i supermarkeder og ikke mindst det udvalg de præsenterer. Så er det ikke fransk vin som vinder præmien for flest hyldemeter i butikkerne. Men alligevel står der stadig lidt franske vine og gemmer sig på hylderne.

Jeg fandt en sådan på tilbud forleden, da jeg lige skulle hente lidt små ting. Prisen lød på 59,95 mod de normale 99.95 for denne Crozes-Hermitage – Les Brunnelles fra 2008. Den er fra Ogier Caves des Papes. De laver en lang række vine, som kan købes i både supermarkeder og vinbutikker herhjemme samt i udlandet. Distriktet er det nordlige Rhone.

Crozes-Hermitage Les Brunnelles 2008

Flasken er kendetegnet med Ogier navnet, som er præget ind i flaskens hals med underteksten Depuis 1859. Årgangen 2008 er det ikke den bedste, men mange gode vinmagere kunne alligevel lave gode vine fra druerne som dette år var præget af køligt og dårligt vejr.

Les BrunnellesLes Brunnelles farve er typisk Syrah. Mørk og dyb rød farve der virkelig suger lyset til sig. Når man slynger den godt rundt, så ser man også tydeligt at glasset sider farves. Og her afsløres det, at den også har lette violette toner, da det jo trods alt stadig er en yngre vin med kun 5 år på bagen.

Duften er ligeledes flot rig på mørk frugt. Krydret med animalske aromaer der hælder mod læder og stald. En duft som faktisk hænger godt sammen og indbyder til at blive smagt på.

Den mørke modne frugt smag indtager tungen med det samme. Og den giver fylde med det samme. Sammen med lidt krydret mad, kan den godt blive lidt skarp, da den har en let pebret kant. Ligesom også garvesyren kan virke skarp. Men ved at give den god tid i en karaffel med stor overflade, vinder den på harmonien efter ca. 1½ time. Det klæder den virkelig at få noget luft. For så bliver kanterne mere bløde og dermed mere behagelig at drikke.

Og netop behagelig bliver den. Nærmest pleaser agtig. For med den kirsebær og solbær agtige smag, krydret med lidt vanilje. Men udfordrende bliver den nu ikke. Syndt at den virker så skarp på garvesyren uden iltningen, for mange vil nok blot servere den direkte fra flasken.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.