Albert Sounit Rully 1er Cru Montpalais 2004

Rully1cru3Nogle gange har man lyst til at forkæle sig selv lidt. Og så kræver det for mig en flaske fransk pinot noir, der kan få nakkehårrene til at rejse sig. Om Albert Sounit kan klare det med hans Rully 1er Cru, bliver spændende at se, når nu jeg kigger nærmere på den.

Flasken er købt hos Vinoble i Vejle, i forbindelse med deres flytte salg dette forår. I den forbindelse skulle lageret minimeres inden flytningen, så det gav gode tilbud. Køb 3 flasker men betal kun for de 2. Så det fik mig til at hive 3 flasker med hjem.

Rully 1. Cru

Jeg har tidligere smagt vine fra Albert Sounit. Det var tilbage i november 2012, hvor jeg anmeldte Vieilles Vignes Givry 2004, som desværre ikke var helt perfekt. Så jeg håber at i og med prisen er højere for Rully’en, så skulle den også byde på en større oplevelse. Tag et kig på den artikel, hvor du kan læse om det danske præg der på produktionen hos Albert Sounit.

Rully1cru1

Albert Sounit’s flasker er altid nemme at kende. De har et ensartet udtryk, med den creme hvide etiket, hvor den sorte tekst omkranses af en blå kant.

I glasset kan man tydelig se, at det er Pinot Noir. Den er lys og gennemsigtig. Har en flot rød brun farve. Den sætter kun tynde gardiner, når man slynger den rundt i glasset. Og gør man det, skal man tage et godt snus fra glasset efterfølgende. Den har en let jordbunden duft, med mineralsk islæt. Et let og moden duft, der bærer kølighed.

Rully1cru2Nydelsen bliver komplet når man så smager på Rully 1er Cru. Ikke at den helt oppe på en komplet 100 score, men den rammer nu noget. Den er fyldt med mineraler i smagen, som danner bro for den lette frugt smag af brombær. Og som den udvikler sig i munden, får den en bid af animalske noter i kanten. For den har en flot syre, som skaber harmonien i smags billedet. En meget svag let bitter lakrids rod smag, dukker op i den medium tørre finish. Den mærkes i kinderne, med en behagelig kølighed.

Flot og elegant i smagen. Og helt klar pengene værd. Den giver en flot oplevelse fra Bourgogne, og viser hvordan en fransk pinor bør smage. Den er klasser over, hvad du kan hive med hjem fra supermarkedet.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.