1659 Winery Chardonnay Reserve Edition 2012

1659 Chardonnay Reserve EditionSå er det blevet sommertid i Danmark. Og det betyder at vi begynder at lægge alle sommerflaskerne på køl. Det være sig rose vine, hvid vine og en række mousserende vine. Derfor skal der også smages på disse i løbet af sommeren. Dette for at se om vi kan finde nogle vindere blandt det vi smager.

Vi lægger ud i den bløde ende rent prismæssigt. Jeg har hevet en flaske hjem fra Super Brugsen, som jeg fandt på tilbud til 40 kr, mod en normal  pris på 65 kr. pr. flaske. Altså en typisk supermarkedsvin til billige penge. Billigere end de fleste vinbutikker kan gå ned til. Flasken kommer fra Sydafrika, fra producenten 1659 Winery. Flasken er en Chardonnay Reserve Edition fra 2012.

Chardonnay Reserve Edition 2012

1659 Chardonnay Reserve Edition

Vinen kommer med skurelåg og derfor perfekt at pakke med i picnickurven til turen ud i det grønne. I glasset viser den sig flot og krystal klar. Farven er en mat gylden gullig med toner at grønt. Når man serverer den kold, dannes der flotte perler på glasset der giver et flot spil.

1659 Chardonnay Reserve EditionFlaskeetiketten skriver om en duft af bagt pære og banan. Og det passer fint. For duften frisk og sødlig. Banan duften trænger fint op i næsen. Lidt som at trykke næsen ned i en banankasse og snuse godt ind. Dog her blandet med en lille fad duft. En fin og frisk sommer duft.

Frisk syre fylder fra starten munden. Dog en anelse krads på syren. Og nok det som fortæller det er en vin fra et supermarked. For syren har en peberkant, som gør den lidt hård i munden. Det trods den bløde frugtsmag, som fylder munden godt. Frugten i smagen er citrus præget, men også smør agtig smag, som desværre også er lige i overkanten.

Men alt i alt en ganske ok vin til prisen. Selvom det ikke er nogen stor oplevelse, så smager den ganske når den serveres køligt. Men det er ikke en som man vil side og dvæle over for at nærstudere yderligere.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.