Pinot Noir Klassik fra Østrig

Jeg bestilte denne østriske Pinot Noir Klassik hos Philipson Wine til en god pris. Normalt skal man putte en del penge på bordet for at få en god Pinot Noir – i hvert fald fra Bourgogne. Til prisen er denne en ganske god hverdagsvin, så jeg bestilte 3 flasker.

Den kommer med skruelåg. Vi er kommet uden for Frankrig, hvor man sagtens kan anvende skruelåg til vin lavet på Pinot Noir. En praktisk måde at lukke vinen, så den kan holde i flere dage. Farven er lidt mørkere end en typisk fransk, men konsistensen er stadig det samme. Ingen tegn på vandet kant og farven er ren. Pinot Noir Klassik dufter af mærke bær og aromaen fra jordbund og den basiske duft forsvinder lidt i bærene. Men duften forsvinder meget hurtigt igen, så generelt virker den ikke til at have fadlagring i duften.

Pinot Noir Klassik

Smagen er derimod anderledes. Lidt sødme men en god, dog lidt anonym, smag af mineralitet. Den er der skam, men den smager ikke af så meget. Ved første mundfuld møder jeg en blød og mild syre med typiske egenskaber såsom smagen af animalsk noter og jordbund, men begge af disse er forholdsvis svage. Smager man virkelig efter, kan det godt smages, men mere som en mere “velkommen til at nyde mig”-agtig vin uden de store toner fra egetræet.

Jeg startede med at servere den lige fra flasken ved 11 grader, hvilket er for koldt. Efter at glassets indhold steg et par grader hjalp det på smagen og duften. Sidstnævnte skulle da have en del ilt for at ændre karakter. Faktisk duftede den bedst efter ca. 3 timer. Og derefter kunne desuden duftes svovl.

Eftersmagen er normal lang i forhold til andre Pinot Noir. Eftersmagen er meget basisk. Selv om jeg vil mene at denne kan en nybegynder i Pinot Noir sagtens drikke, så kunne fruen slet ikke drikke vinen. Jeg vil dog stadig mene, at denne er perfekt til nybegyndere.

Hvordan klarer Pinot Noir Klassik sig?

Lige præcis med denne vin er min dom tvetydig. For jeg har smagt en hel del Pinot Noir, og de bedste kommer simpelthen fra Bourgogne. Sådan er det bare! Denne kan ikke sammenlignes med de gode franske, og det ville heller ikke være fair. Men nu giver vi karakterer objektivt med vinen i fokus uden hensyntagen til pris eller andre faktorer, der normalt kan påvirke vores købelyst. Af en Pinot Noir fra Østrig byder den på gennemsnitlig duft og eftersmag samt behagelig smag. En god og behagelig vin, der stik modsat mange andre Pinot Noir vil betegnes som pleaser. Man kan nyde den uden at blive bevæget.

Desuden tog jeg meget fejl mht. fadlagringen. Hvor jeg både i duft og smag konkluderede at denne ikke har været lagret ret meget, så har Philipson Wine fortalt mig, at denne er blevet lagret i 12 måneder på fade. Det fik mig til at undre mig, eftersom etiketten skriver 15 måneder. Og ved at regne mig frem til at fra september 2010 til oktober 2011 ikke giver 15 måneder, har Philipson Wine desværre lavet en lille fejl. Ikke noget betydeligt… bare lidt sjovt.

Pinot Noir Klassik
En lille fejl fra Philipson Wines side

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.