Villa Mt. Eden Zinfandel Grand Reserve Antique Vines 2007

VillaEden1Det er en lang overskrift på en vin. En vin som jeg har gemt på siden jeg blev lokket af en smage prøve hos Vinoble i Horsens i November sidste år. Der stod den på smagetønden, og nedsat med 20% for at lokke interesserede købere til. Og da jeg på jagt en spændende pinot noir til dette års første vin battle i vores vinklub, stod der også en sådan på tønden. Så jeg måtte jo lige smage på det meste. Og det endte derfor både med en flaske pinot noir og denne Zinfandel Grand Reserve Antique Vines af Villa Mt. Eden.

Og det er ikke uden grund, at de giver den Antique Vines som efternavn. For det er en vingård med en lang historie. Faktisk er vinstokkende hele 98 år gamle, og står placeret midt i det kendte Napa Valley område i Californien. Her er det vinmageren Mike McGrath som siden 1982 har stået for produktionen af Villa Mt. Edens vinproduktion. Han har hyret den velrenommerede Jed Steele ind til hjælp med sammensætningen af vinene.

Villa Mt. Eden Zinfandel

VillaEden2Flaskens etiket holdet fint den lidt gamle stil. En let brun gul baggrunds farve med guld kant. Og guld brugt til logo og titel. Men op med proppen og lad os kigge lidt nærmere på indholdet.

Jeg valgte efter råd fra Vinobles vinmand, at hælde den om til karaffel, for at lade den ilte med stor overflade.

Farven er super flot moden rød farve. Farven lige før, at der vil indgå brunlige nuancer. Og den dufter som en ren syrebasse. Masser af mørk frugt dominere med toner af cedertræ og tobak. Duften er på trods af de normalt tunge dufte faktisk ganske frisk. Den friske syrlighed i duften løfter den op, giver den en super harmonisk duft.

VillaEden3Når man først får den i munden, så er man ikke et sekund i tvivl om, at det her er en ren zinfandel vin. Den starter køligt på tungen, inden at en herlig peberkant rammer frugtsmagen fantastisk ind. Frugten er den klassiske varme zinfandel smag, som kun den californiske sol kan give. Frugten danner rammen på den elegante smag, som også inkluderer toner af læder og kakao, som trækker lidt bitterhed med ind. Det er med til at give en mere harmonisk og elegant smag. Det skaber kontrast til den ellers store frugt syre som den varme sol er med til at danne.

Frugtsyre niveauet er højt, men det er tannin niveauet også. Og ved at give vinen godt med ilt inden servering, åbnes den ellers en tvende skarpe kant af i eftersmagen. Zinfandel er normalt en tannin præget vin, men her er den holdt godt i skak. Så selv om det er en ganske tør rødvin, så mærkes det ikke helt så tydeligt, da smagsindtrykkende er rige at de overskygger tørheden. Som den vinder mere ilt, udvikler smagsnoterne sig yderlige i eftersmagen. Jeg begynder at fange strejf af eukalyptus, som er med til at bibeholde en indtrykket af det er en frisk vin og nem drikkelig vin.

VillaEden5I alt en skøn zinfandel, som leder tankerne tilbage på en anden Californisk Zinfandel kaldet “The Prisoner”, som jeg var heldig at smage på en bøfhus i Anaheim i 2011. Det var en vin som åbnede døren igen for mig for, at californisk zinfandel kunne laves spændende og udfordrende og ikke mindst elegante nok til kunne nydes en hel aften uden at de bliver for dominerende og volumenøse.

Villa Mt. Eden Zinfandel er en nydelse, som har trak mig til glasset hele aftenen. En super flot Zinfandel.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.