Lemelson Vineyards Chardonnay 2007

Lemelson1Det var med at benytte sig at de tilbud der er, når en butik flytter eller åbner. Da Vinoble i Vejle flyttede fra udkanten af Vejles gågade system, ind til et mere centralt og velbelligende sted, havde de en masse spændende tilbud. Et af de tilbud var en hvidvin fra USA. Så lad os kigge nærmere på den.

Lemelson Vineyards er beliggende i Oregon, som er staten lige over Californien, hvor det kendte Napa område er beliggende. Oregon har været igang med vin produktion siden 1840. Men først fra 1960 blev produktionen af kommerciel karakter. Helt så lang tid har Lemelson Vineyards ikke været igang. Faktisk startede deres historie i 1999. Det år var det første høst år for Lemelson.

Lemelsons Chardonnay er frisk

At servere hvidvin til kylling, ved de fleste passer fornuftigt. Men man skal også vælge den rigtige. Og lad mig blot startede med at sige, at Lemelson Chardonnay passer utrolig godt til en normalt krydret ovnbagt kylling. Den har det jeg syntes gør det super godt, for supplere maden på bedste måde.

Lemelson2Men lad os nu kigge nærmere på hvorfor jeg mener at den passer så godt.

Synet er jo der betyder det store, i forhold til om den passer til kyllingen. Men du skal da ikke snydes for den information. I glasset står den flot med, en svag korn gylden farve.  Af og til som lyset falder, kan fornemme let grønlige skær. Men når vi så stikker næsen til Lemelson Chardonnay, så begynder harmonien at falde på plads med kyllingen. For duften er frisk og syrlig. Den har noter af fersken, nektarin og citrus, som går fint i spænd

Det er jo smagen der afgør om, om det er en vinder til kyllingen. For man skal tænke over hvordan man har krydret kyllingen, og hvad man servere til den. Serverer man en klassisk kylling med kartofler og agurkesalat, skal man tænke over at netop agurkesalaten i sig selv har meget syre og surhed. Derfor skal vinen helst ikke have meget garvesyre.

Lemelson3Og det er smagen der for Lemelson Chardonnay passer perfekt. Den er let og frisk når den rammer tungen. Den har frugtsødme, som flankeres af en pirrende frugt syre. Den føles blød og cremet. Og noterne fra duften kommer igen i smagen. Også her rammer man nektarin og citrus smage. Men også pære kommer frem i smagen. Kamille træder i karakter og afrunder den frugtsyre rige oplevelse, så den kommer i flot harmoni. I eftersmagen drejes smagen moden en nydelig smag af nødder.

Eftersmagen er rund og blød, og uden en kraftig garvesyre. Faktisk er garvesyren holdt flot nede. Selv fruen, som normalt ikke er den store vindrikker. Hun var også glad for smagen. Og det til skriver jeg netop manglen på garvesyre og de sødlige toner. Det er også med til at gøre den nem drikkelig. Men dermed ikke sagt at det er en ren pleaser. For den smager super godt, men smagen har også kompleksitet nok til at gør det til en spændende nydelse.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.