Menuvin.dk leverer Pescarpa Primitivo 2011

Pescarpa1For en måned siden, nærmere betegnet d. 2. februar 2013, startede Menuvin.dk op med en ny spændende netbutik. Det er 5 venner der er gået sammen og startet et fælles eventyr. Alle har de forskellig baggrund som fx. restaurantejer, netbutikejer der sælger maling, en med egen IT-virksomhed og andre er iværksættere. De ved alle hvordan en forretning drives. Og sammen har de også en stor interesse for vin. Og det bragt dem sammen til at skabe Menuvin.dk. Vinene i butikken leveres af 2 forskellige distributører, ligesom de selv er ved at starte en import op af spansk cava.

Druerne har fået lov at smage på deres sortiment. De har valgt at sælge vine primært i prisklassen mellem 50 og 100,- kr. Dog med enkelte afstikkere. Og det er i denne prisklasse vi finder den første vin vi skal smage på. Flasken er Pescarpa Primitivo 2011.

Pescarpa primitivo 2011

Pescarpa2Det er Filippo Baccalaro som er en 3. generations vinmager, som foralvor er ved at få vind i sejlende, som producerer Pescarpa Primitivo. Marken som primitivo druerne til vinen kommer fra, ligger placeret 100 meter over havets overflade. Her gror det på en stenet og leret mark nær kysten. Marken ligger i Apulien (Puglia), som danner hælen i Italiens støvle. Netop her hører Primitivo druen, som også er kendt i Californien som Zinfandel, hjemme. Pescarpa er lavet 100% på primitivo.

Pescarpa primitivo er proppet med en kunst prop. Det er snart længe siden jeg sidst er stødt på en sådan. Selvom det efterhånden blevet mere populært med kunstpropper og skruelåg. De har den fordel, at der er større sikkerhed for at undgå propsyge. Faktisk så meget fejl med proppen er tæt på 0%.

Det første der slog på fruen og jeg da vi hældte de første glas op var, at den har noget lilla i skæret. Men det er jo også en ung vin fra 2011. Men når den først er i glasset, er den nærmest helt sort med rødlig glød. Det violette ses i kanten og i gardinerne som ellers ikke er så store endda.

Smagen af Syditalien

Duften er fyldig med moden frugt, røg og sødme. Et snert af lakridsrod kan også fanges. Duften hænger flot sammen og giver en harmonisk oplevelse. Man fornemmer at der lurer en solmoden bombe, som snart vil sprænge så snart den kommer i munden.

Pescarpa4

Den lander lidt bittert det første sekund, inden frugten slår sig løs og nærmest eksplosivt fylder munden ud. Men overraskende nok, lander smagen blødt. Det skyldes at taninerne er kraftige. Det holder frugtsyren i skak og skaber en behagelig balance. Pescarpa virker frisk og lige til, på trods af det er en kraftigere vin.

Pescarpa3Frugtsmagen fylder godt ud, men er lidt svær at præcisere. Menuvin.dk nævner selv hindbær og kirsebær. Og jeg kan godt se hvor de vil hen ad og jeg kan smage hvorfor de skriver det. Men den tone angivne i smagen vil jeg mene er rosiner og svesker uden at være helt klare. Smagen er ganske fin afbalanceret med flotte taniner.

Dog savner jeg en anelse mere elegance og fin polering for at bringe den helt i top. Men når man tager prisen i betragtning, så får man en flot vin til pengene.

Den leverer varmen fra Syditalien og er en glimrende sommervin til grillmaden. Men kan også sagtens nydes nu til fx. simregryder.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.