Giribaldi Caj fra Menuvin.dk

Giribaldi CajDet er altid dejligt at modtage anmeldervin for på den måde at smage vin, som man normalt ikke vil vælge. Dette er også gældende for anmeldervin nr. 2 fra Menuvin.dk. En Barbera d’Alba fra producenten Azienda Giribaldi Mario, der har drevet vinproduktion igennem 3 generationer. Denne Giribaldi Caj kommer fra vingården Caj beliggende i kommunen Alba i Piemonte i Italien. Markens jord er meget kalkholdigt, hvilket også kan smages. Læs mere om det længere nede i artiklen.

En Barberavin er ikke noget jeg normalt vælger. Ikke at det ikke er en god drue. Den har bare ikke imponeret mig specielt meget. De fleste Barberavine har været noget der blev glemt lige så hurtigt, som de blev drukket. Derfor var det med spænding at jeg åbnede vinen lørdag eftermiddag. Ville den være ligesom de andre? Ville den skuffe? Eller blot være anonym? Eller ville den gå hen at være flasken, der kunne imponere mig?

Menuvin.dk – en anderledes webshop

Brian skrev lidt om Menuvin.dk i anmeldelsen af Pescarpa Primitivo, hvor han fortalte, at 5 fyre er gået sammen for at drive en webshop med salg af noget, der har en fælles interesse – vin. De har alle forskellig baggrund men et fælles mål, og for ikke at være en webshop ligesom alle andre, så fokuserer de på vine i 50-100 kr klassen, så alle kan være med til at finde et godt køb.

Barbera

Barbera er Italiensk mest plantede druesort med de bedste vine fra Piemonte, der har lidt køligere egne. Normalt får du med Barbera en stikkende syre, der samtidig kamuflerer den stikkende syre med en sødlig frugt – ligesom denne Giribaldi Caj.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Mvp0OVzfXe8]

Giribaldi Caj

Denne 2009 Giribaldi Caj er produceret på Barbera-druen i Piemonte. En drue, der leverer en balanceret smag af syre og intensitet, og hvor nogle er lidt sprittede og med stikkende smag, er andre meget intense og kræver en del lagring i vinkælderen.

Den er forholdsvin mørk med en sødlig duft af blommer, mynte, peber og ribs på en kølig måde. Ikke en kraftfuld eller dyb duft, men mere en behagelig aroma, der tiltaler de fleste. Desuden en stikkende syre, der samtidig er mild.

Jeg prøvet at trække proppen op og hælde et glas op. Resten af vinen bliver dekanteret for at sammenligne med det første glas og se, om vinen åbner og udvikler sig i løbet af eftermiddagen og aftenen. Smagen er med tydelige røde bær, søde jordbær og stikkende ribs. Generelt en meget kvindevenlig vin med svag frugt- og garvesyre. Som min kone udtrykte sig: Sød og blød! En mild og forholdsvis kort eftersmag.

Den er indbydende og ligetil; du trækker den op og nyder vinen hele vejen igennem. Ikke sofistikeret ej heller en pleaser – den ligger lige midt imellem. Vinen vinder ikke noget ved dekantering. Den åbner sig ikke mere, og bør trækkes op umiddelbart før anvendelse, hvilket også er Menuvin.dk‘s anbefaling. Den smager godt uden mad, og med mad passer den til mange forskellige retter. Den mangler dog at udfordre, når den nu ikke er en ren pleaser.

Tilbage til mine spørgsmål i starten af anmeldelsen: Hvordan har denne vin påvirket mig? Den er bestemt blandt de bedre Barbera, jeg har smagt. Dog ikke nok til, at jeg blev imponeret. Jeg savner intensiteten, dybden og mineraliteten. Dette har noget med den kalkholdige jord at gøre. Men bestemt en behagelig oplevelse.

Tak til Menuvin.dk for levering af denne vin.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.