Churchills Estates Douro 2010 fra Portugal

Churchills-douro-5Der går længe imellem at man smager en rødvin fra Portugal. Men nu kan du læse mere om Churchills Estate Duoro 2010. Vi er nemlig blevet kontaktet af Daniel Kvistgaard som har startet sin egen vinforretning op. Forretningen hedder Kvistgaard Vinhandel. Han har startet netbutikken med fokus på vine fra Portugal, som han syntes er en overset vin land. Og kigger man rundt i vinforretningener og supermarkederne, så kan man give ham ganske ret. Det eneste som typisk er stærkt repræsenteret fra Portugal er portvinen.

Når man kigger i webbutikken, er der heller ej mange rødvine at vælge imellem endnu. Faktisk tilbyder han en prøvepakke med hele hans sortiment af både røde og hvidvine, samt portvin og vinho verde. Vi har fået lov at smage 2 rødvine og 1 hvidvin fra hans butik. Og for det siger vi rigtig mange tak.

Duoro – Landet ved floden

Churchills-douro-4

Douro er den flod der kommer fra Spanien, og som skærer den nordlige del af Portugal over på tværs. Faktisk er der 26 hoved områder, hvor af Douro er et af dem. Og faktisk også én af dem, som også har underregioner tilknyttet.

Churchills Estates Douro er skabt på følgende druer:

  • Touriga Nacional
  • Touriga Franca
  • Tinta Roriz

Churchills-douro-2Det er ikke druer jeg har den store viden om. Det er alle lokale spanske druer. Især Touriga Franca er meget brugt til at producere portvine med. Og det samme er Tinta Roriz. Så lad os kigge på hvilken smag det bringer denne rødvin.

Farven er solid og dyb rød farve, med et let violet skær når hæver glasset mod lyset. Gardinerne er medium store, og hænger flot og længe på glasset. Det ligner en normal europæisk rødvin.

Men når man så sætter næsen til glasset, så opdager man en ny verden. For duften her er mere speciel. Når man først har prøvet det, så ved man at man har ramt en portugisisk vin. Man fanger straks en masse tørret frugt, hvor rosiner dominerer. Der er også nogle mørke skovbær, men hvilke er lidt svær at fange. Men duften er også meget sødme fuld, hvilket ikke kan undlade at sende tankerne mod portvine. Nok er det en lidt special duft, men den fungerer faktisk rigtig godt. Duften er intens direkte fra glasset, uden du behøver at slynge vinen meget rundt. Men gør det, og du vil opleve ekstra nuancer som du kan sende tankerne rundt med.

Churchills-douro-6

Smagen holder en let bitter tone som baggrunds billede. Den er præget af mineralitet. Men ovenpå den males et billede af tørret frugt. Igen trækker rosin smagen sig frem. Men også solbær nuanceres i frugt paletten. Smagen er fyldig og harmonerende. Eftersmagen startes med en lidt pirrende tannin, som bringer lidt krydderier i form af peber og lakridsrod frem i smagen.

Alt i alt en spændende og lidt anderledes vin, som udfordre ens dufte og smags sanser, hvis man fx. er groet fast i Italien eller Frankrig.  Tak til Kvistgaard Vinhandel for at lade os smage på denne flaske.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.