Vinapp til mobilen – hvilken er bedst?

Der findes efterhånden en del forskellige apps til mobilen, der holder styr på din vinkælder, anmelder din vin eller blot giver dig en masse specs på dine vine. Men hvilken er bedst? Og kan der overhovedet kåres en vinder? Det har vi tænkt os at finde ud af.

Derfor har vi udtaget tre apps til iPhone – 2 gamle og en ny. For at se, om de gamle kan bruges i hverdagen, og om de er bedre end de nye par markedet. De tre apps er:

  • Cor.kz – her holdes styr på din CellarTracker vinkælder.
  • Vivino – den danske anmeldelsesapp.
  • Delectable – den nye spiller, der kan nogenlunde det samme som Vivino.

Cor.kz

Du har CellarTracker i lommen med alle dine vine samt 1.500.000 andre. Der er mere end 2.000.000 smagsnoter og med barcodescanner kan du tilføje vin vin med få klik. Bruger du CellarTracker kan du til hver en tid få overblik over dine vine, ønsker og noter.

Cor.kz fungerer nemt og smertefrit ved at scanne stregkode. I de fleste tilfælde med kvalitetsvine finder Cor.kz alle data i løbet af et par sekunder. Du kan derefter vælge at tilføje den til din vinkælder, drikke den, ønske den, dele den eller sammenligne den med andre vine.

Både Brian og jeg findes på CellarTracker, så du kan snuse rundt i vores vinkældre, hvis du opretter en gratis konto.

Link til Brians vinkælder.
Link til Kims vinkælder.

Du kan finde Cor.kz på iTunes til 7 kr.

Vivino

Denne danske app startede i 2009 med et stort pres fra interesserede, der syntes idéen var genial: Scan etiketten, giv den stjerner og evt. en note. Derefter kan du dele den med dine facebook- eller Twitter-venner.

Vivino har en database af 500.000 vine, der ved en skanning af etiket søger databasen. Findes den ikke, har Vivino en base af personer, der finder oplysningerne til dig.

Det går forholdsvis hurtigt ved “normale” vine, idet de allerede ligger i databasen. Skal Vivinos folk finde oplysningerne til dig, har du som regel oplysninger inden for 24 timer.

App’en er for nyligt blevet opdateret, og nogle af den gode features (såsom at tilføje en skannet vin til din samling) er forbeholdt betalende brugere.

Gratis udgave finder du på iTunes.
Du kan finde Vivino på iTunes til 32 kr.

Delectable

Sidste i kampen om bedste mobil app er amerikanske Delectable Wine, hvor idéen hvorpå app’en kommer fra minder meget om Vivino. Spørgsmålet “Hvordan kan vi bruge teknologi til at gøre verden til et mere lækker sted?” startede idéen til Delectable, hvor man har sammensat et hold af teknologer, designere, vinproducenter og kunstnere for at opbygge den bedste app. Målet er, at du kan se en historik af vine, som du i tidens løb har drukket.

Idéen virker ganske god, men jeg kan egentlig ikke se formålet med den, når vi allerede har Vivino. Delectables database er mindre, der er færre features og hele det sociale koncept er ikke til at se. Fordelen er selvfølgelig at app’en er gratis og du bliver ikke “tvunget” til at opgradere. De vine, jeg har testen den på, har ikke været i deres database. Om den virker bedre med amerikanske vine ved jeg ikke, idet jeg ikke har sådanne vine i min samling.

Du kan gratis finde Delectable Wine på iTunes.

Vinderen er…

Der er selvfølgelig forskel på brugernes krav til en mobil app, men generelt vil de fleste nøjes med enten Vivino eller Cor.kz. Delectable hverken imponerer eller bringer noget nyttigt ind i min hverdag, så den kan slet ikke være med i kåringen af vinderen.

Generelt vil jeg sige, at hvis du gerne vil have en historik af drukkede vine, dele dine øjeblikke med dine venner og rate hver enkelt flaske ved brug af stjerner, så skal du vælge Vivino. Men er du blot en lille smule vinnørd, kan lide at sammenligne dine vine, læse andres vinnørders beskrivelser samt karaktergive vinene ved hjælp af Parker Point, så skal du vælge Cor.kz.

Idet begge disse apps leverer noget nyttigt til både din nuværende og fremtidige vinkælder, så kunne de begge blive kåret som vinder, men eftersom at Cor.kz har de fleste features, som en vininteresseret/vinnørd ønsker, så er vinderen…

Cor.kz

Tak til de to flasker, der poserede model under anmeldelsen.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Oxford Vinleksikon

Oxford Vinleksikon 4. udgave udkommer medio oktober

Oxford Vinleksikon udkommer snart i 4. udgave. Dette er den ultimative julegave til vinnørden, der intet andet juleønske har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.