Fyldig Luca Ferraris Barbera D’Asti Superiore 2009

Den spæde start på Coq au vin
Den spæde start på Coq au vin

Nærmest hver weekend kommer der en ny flaske uprøvet rødvin på bordet. Og det er også tilfældet denne weekend. Også denne gang bevæger jeg mig rundt i Italien. Og i aften går vejen forbi Piemonte, hvor jeg har fundet en Barbera D’Asti fra Luca Ferraris gamle familie drevne vingård.

Fruen havde fået lokket mig til at lave aftensmaden. Og her faldt valget på Coq au vin, hvor jeg fulgte opskriften fra Sif Orellana, som smager super fantastisk. Og som navnet antyder, så skal der jo en dejlig vin i den ret. Så det tillod mig at åbne en flaske her søndag aften. Og så bliver madlavningen jo kun endnu bedre, når man lige kan snuppe sig et lille glas, mens man rører rundt i gryderne.

Intens frugtsmag

Luca Ferraris Barbera D'Alba Superiore - La Regina 2009
La Regina

Jeg har tidligere smagt denne flaske og samme årgang. Det var tilbage i November, hvor jeg afholdte vin smagning for kollegaerne på jobbet. Her husker jeg den som en kraftig frugt bombe. Så lad os prøve at dykke nærmere på hvad det er for en størrelse.

Farven er tæt og dyb rød. Og netop den intense farve, sætter også farvede gardiner på glasset sider, når man slynger den godt rundt. Selve gardinerne løber hurtigt retur, og efterlader blot siderne i glasset farvet, som langsomt forsvinder retur.

Kirsebær og blommer er tydeligt i næsen. Hvor også en vanilje og lidt fad giver saft til duften. Duften er meget intens, og nærmest for intens, for der virkelig power på duften.

Også smagen er også på den kraftige side. Luca Ferraris Barbera D’Asti Superiore. Munden fyldes fuldt ud med kraftig frugt smag og syre. Smagen er intens kirsebær, og med et højt syre niveau. Frugten er faktisk ganske velsmagende, men den kraftige syre ødelægger smagen ved at være alt for kraftig. Så kraftig at den nærmest niver tungen. Eftersmagen  er godt nok lang og kirsebær præget med et strejf af vanilje. Men frugtstyren bedøver lidt eftersmagen, som langsomt toner frem, og så holder pænt længe. Får når frugtsyren først har lagt sig, så er eftersmagen faktisk ganske behagelig.

LaRegina4

Hvis blot at denne Luca Ferrari D’Asti’s frugtsyre niveau var tonet 30% ned, så ville det være en hel anden og mere sammenhængende oplevelse. At den virker så kraftig skyldes kombinationen af druen og fad lagringen. Barbera D’Asti Superiore skal ligge 12 måneder på fade, hvor af de 6 skal være på træ.

Den kunne måske få taget lidt af toppen af syren, hvis den fik lov at modne et par år mere. Men omvendt fornemmer jeg ikke at det er en vin, som vil have godt af at ligge alt for længe.

Den sælges af Toscavini i København for 149,- kr. Hvilket efter min smag er lige i overkanten for vin der ikke er helt poleret i kanterne.

LaRegina2

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.