Bliv ædru ved at tage en pille

mouse-wineJa tænk hvis det bare var så simpelt, at kunne tage en pille mens man venter på taxaen, og så være ædru når man bliver sat af hjemme i indkørslen?

Yunfeng Lu som er professor i kemisk og biomolekylaer teknik på UCLA har sammen med Cheng Ji som er forsker i biokemiske og molekylær biologi på University of South California, har netop opfundet en pille der gøre en ædru på kort tid. Dog er pillen stadig kun på forsøgs stadiet, så det er kun mus der har fået lov at teste effekten.

Pillen skaber en effekt af at have 1000 levere gemt i mavesækken. Alkohol metaboliserende enzymer fanger alkohollen i blodet og fjerner dette. Men desværre er der et biprodukt af denne reaktion. En af enzymerne, Oxidase, kommer med et uheldigt biprodukt i form af brintoverilte, som kan være skadelig. Brintoverilte kan nemlig skabe en cytotoxisk effekt.

Musene har vist målbare tegn på, at bliver ædru langt hurtigere når medikamentet tages. Men der er stadig lang vej endnu, før man begynder at teste pillens effekt på mennesker.

Du kan læse mere på projektet, ved at følge dette link: http://www.technologyreview.com/news/511261/nanocapsules-sober-up-drunken-mice/

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Winefamly

Druerne.dk i nyt samarbejde med Winefamly

Vi er stolte af at fortælle, at vi har indgået samarbejde med Winefamly om at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.